KRISTIANSAND: Like før klokken seks tirsdag morgen oppdaget en politipatrulje i Kristiansand en bilfører med mistenkelig atferd. Patruljen la seg bak bilen og sjekket registreringsnummeret. Det viste seg at det var en avskiltingsbegjæring på bilen, og politiet gjorde tegn til at bilføreren skulle stanse. Den 34 år gamle sjåføren nektet i midlertid å stanse og fortsatte på E 39 retning Mandal.

— Vi stusset litt fordi det gikk så sakte. Det virket som om han forsøkte å stikke av fra politiet, men så kjørte han ikke raskere enn i 70 km/t, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Toralf Jørgensen.

Patruljen fikk instrukser om å ligge på hjul og avvente situasjonen.

34-åringen passerte Brennåsen og nærmet seg Tangvall i stadig synkende fart.

— Når de kom til Tangvall var farten helt nede i 30 kilometer i timen, sier Jørgensen.

Men 34-åringen nektet å gi opp flukten.

— Vi vurderte på et tidspunkt å be patruljen stoppe og løpe etter fluktbilen, humrer Jørgensen.

Det viste seg etter hvert at årsaken til den ikke akkurat ville biljakten, skyldtes et punktert dekk.

— Når føreren til slutt måtte stanse bilen, var dekket helt borte, og felgen var ikke større enn en femkroning, sier Jørgensen.

Men tro ikke at den 34-årige bilføreren, som er fra Mandal, overga seg så lett.

— Han var veldig sinna på politiet, og mente det var vår skyld at felgen var ødelagt. Vi måtte bruke litt makt for å pågripe han, forteller Jørgensen.

Det viste seg at 34-åringens sannsynligvis var i alkoholpåvirket tilstand. Han ble tatt med til politistasjonen i Kristiansand og han vil i løpet av morgentimene tirsdag avlegge en blodprøve. 34-åringen er en kjenning av politiet.