I dokumentaren har P2-journalist Gyrid Listuen fulgt kronprinsessens pappa gjennom en vanlig dag i Kristiansand.

Hun ville blant annet undersøke om han selv har tatt på seg rollen som narr i media, eller om han har fått den tildelt.

Høiby hevder selv at ekteskapet med den tidligere stripperen Renate Barsgård har vært en mediejippo fra dag én.

— Det var for å holde mediene for narr, sier Høiby i dokumentaren som sendes lørdag.

Høiby viser P2-journalisten en en kommentarartikkel fra Fædrelandsvennen som han har satt i glass og ramme. Den handler om at Høiby er klovnen i Norges ypperste realityshow, der hans nye kone og kongehuset er i de største rollene. «Slik driver Sven O. og Renate gjøn med oss. Vi vet ikke hva som er ekte, og hva som er show. Kanskje er det mediene de to driver mest ap med» står det i artikkelen som er skrevet av Fædrelandsvennens journalist Valerie Kubens.

— Hun er vel en av de få som ser det slik det skal sees, i alle fall etter min mening, sier han.

Høiby forteller i følge Dagbladet at ekteskapsplanene skal ha begynt etter en fleip om vennskapet mellom Høiby og Barsgård på en pub på Caledonien hotel i Kristiansand, hvor de to fra tid til annen satt sammen og drakk øl. Etter det bestemte de to seg for å ta det enda lenger, og giftet seg i Haag, og lot Se og Hør betale for det.

I dokumentaren tar Listuen også opp de ubehagelige spørsmålene om forholdet til datteren, og hvordan det påvirkes av hans opptreden i media - for eksempel når han blir avfotografert mens han signerer brystet til en kvinne.

— Jeg vil anta at hun ikke setter voldsomt pris på det. Men jeg kan likevel ikke ta hensyn til det. Alle forlanger at jeg skal ta hensyn til kongehuset, men ingen forlanger at kongehuset skal ta hensyn til meg, svarer Høiby.

Høiby har etter hvert fått en plassering i media som ikke nødvendigvis er til hans egen eller omgivelsenes beste. Men Listuen mener Høiby ikke selv føler seg som noe offer for mediene.

— Han er en glad gutt som liker når mediene ringer. Det er faktisk ikke med i dokumentaren min, men han ser rett og slett på Se og Hør-intervjuene som en jobb, avslutter Listuen i følge Dagbladet.