KRISTIANSAND: — Jeg kan ha tapt 150.000 kroner på selskapene som nå er under politietterforskning. Det er vel typisk for useriøse aktører i markedet at de prøver å lure småsparere, som har kjøp og salg av aksjer som bigeskjeft. Proffer ville nok lett ha avslørt svindelforsøk, sier Morten Løberg. Oslomannen begynte for to, tre år siden å abonnere på et internettbasert meldingsblad med børsmeldinger, utgitt av det ene av de tre Kristiansand-selskapene som er under etterforskning, nemlig Roov AS. Bladet virket seriøst og kunne vise til god avkastning. Etter en stund ble Morten Løberg oppringt av Norfonds AS, det andre av de tre selskapene med adresse i Kristiansand, der han fikk tilbud om å kjøpe en aksjepost i et annet unotert aksjeselskap. Det slo han til på. I mars i år lot han seg overtale til å kjøpe en aksjepost i et annet selskap. Sju måneder etter at han overførte pengene, har han ennå ikke mottatt aksjene.

— Jeg har betalt rundt 70.000 kroner for de siste aksjene, men vet jo ikke om jeg eier dem. Dermed kan de heller ikke selges, om de skulle ha noen markedsverdi i det hele tatt, sier Morten Løberg.

På sluttseddelen for aksjeposten var det også selskapets representant som privatperson som plutselig sto som kjøper. Morten Løberg fikk forklart at det var mest praktisk slik, men tror selv dette skyldes at Kredittilsynet hadde begynt å kikke selskapene nærmere i kortene. Nå krever han å få kjøpet hevet.

— Hver gang jeg kontaktet Norfonds AS fikk jeg forsikringer om at aksjene snart skulle bli overført. Jeg sa rett ut at her luktet det svindel, og nå kan det dessverre vise seg at jeg hadde rett, sier Morten Løberg.

torbjorn.witzoe@fvn.no