FLEKKEFJORD: Som vanlig kan redaktør og utgiver Sverre Ringard (62) by på en lett blanding av historiske artikler og muntert minnestoff.

Redaktøren selv skriver om Herman Olsen — som han beskriver som en pioner innen alternativ behandling. Herman Olsen utdannet seg i USA til kiropraktor, og etablerte i 1936 egen praksis i hjembyen Flekkefjord. Den gang var dette noe helt nytt og det skulle gå år før pasientene strømmet på.

Gunhild Aaby som i flere år jobbet ved Flekkefjord museum, har vært i Stortingets arkiver og funnet stoff om hva kvinnene i Flekkefjord foretok seg i forkant av folkeavstemningen 13. august 1905, der det norske folk skulle si ja eller nei til Stortingets beslutning om løsrivelse fra Sverige. Siden kvinnene ikke hadde stemmerett måtte de bidra på andre måter.

For dem som er nysgjerrige på opprinnelsen til lokale stedsnavn, kan artikkelen til Erling Georg Larsen være vel verdt å lese. Han har med til sammen 20 artikler gjennom årenes løp, også vært en av de ivrigste bidragsyterne til det lokalhistoriske heftet.

Det var for øvrig far til dagens redaktør, Morten Ringard, som i 1940 første gang utga bladet. Årets opplag er på 1500 eksemplarer.