Hva det er å være sicilianer? Spør du Lorenzo, innehaveren av restaurant San Lorenzo i Oslo, går tankene til landskapet, til vulkanen Etna og til maten og vinen. Og til familien hjemme i Catania på østkysten der han er født.— Etna. Jeg er oppvokst ved foten. Var vi på stranden - så vi Etna. Var vi på tur i fjellene - da så vi også Etna. Og selvsagt gikk vi tur oppe i fjellet. Vi dyrker det som en gud, selv om det har ødelagt hjemmet vårt syv ganger gjennom historien med sine vulkanutbrudd, sier han.Vulkanen tar og vulkanen gir. Oppover skråningene vokser det vinranker som gir kraftige, men ofte elegante og spesielle viner. Sicilianerne fått vin inn nesten gjennom morsmelken.- De virkelig små barna fikk gjerne noen dråper søt vin på leppene, bare for at de skulle se hva det var. Jeg begynte i åtteårsalderen da min mor laget en lokal type sabayonnesaus på pisket egg, iblandet noe lokal Marsala. Men vinen er for oss en del av matkulturen. Spiser du godt, så drikker du godt.Å kunne navnene på de lokale druetypene kom like naturlig som dagens tenåringer kan navnene på de siste popstjernene. - Zibibbio, Nerello, Inzolia, Nero d'Avola, sier Lorenzo med inderlig italiensk uttale. Det høres ut som musikk.Og finner du ham ikke på jobb en dag, så er han kanskje hos familien. Bøyd over en tallerken med arancini, caponata eller cotoletta. Og et glass mørk, krydret lokal vin.