KRISTIANSAND: – Han sier han ikke har forårsaket barnets død. Hvis det har skjedd noe straffbart, er det ikke han som har gjort det, sier 28-åringens advokat Abdelilah Saeme fra Oslo.

Advokaten vil ikke si noen om hvem som kan være gjerningsmann hvis det ikke er 28— åringen. Han vil heller ikke si noe om det var flere enn det unge kjæresteparet og den lille gutten i kjellerleiligheten på Lund natt til lørdag.

– Politiets etterforskning har gått i ett spor hittil, nemlig mot min klient. Men jeg har tillit til at politiet vil etterforske saken bredt, sier Saeme.

Den 28 år gamle mannen av thailandsk opprinnelse, erkjente i et lukket fengslingsmøte i Kristiansand tingrett i går ikke straffeskyld for den alvorlige siktelsen.

– Han erkjenner ikke å ha gjort noe galt med barnet, sier Saeme.

Politiet mener 28-åringen med grov vold mot barnets hode har forvoldt dets død natt til lørdag eller om morgenen. Siktelsen lyder på legemsbeskadigelse med døden til følge under særdeles skjerpende omstendigheter.

Tingrettens kjennelse om varetekt ble ikke klar i går tirsdag og skal foreligge onsdag formiddag. Han ble fremstilt med begjæring om varetekts fengsling i fire uker hvorav to uker i isolasjon inkludert medieforbud.

– Erfaringsmessig skal det lite til i slike alvorlige saker å få medhold i varetektsfengsling. Men min klient begjærte seg løslatt, sier advokat Saeme.

28-åringen har en forhistorie med flere tilfeller av vold, trusler, torpedovirksomhet, narkotikakriminalitet og vinnings forbrytelser.

– Han har forhistorien mot seg. Men å slå et barn er noe helt annet enn å være kjekkas på byen, sier Saeme.