Vennesla: Kraftig reduksjon av antall årsverk er en realitet for Hunsfos. Tallet er ikke endelig bekreftet. Det totale antall årsverk for Vennesla-bedriften er 260. Her er pressemeldingen fra Hunsfos:

1. Styret i Hunsfos Fabrikker AS har på dagens styremøte har vedtatt å avvikle produksjonen av tapetpapir ved Hunsfos Fabrikker.

Bakgrunnen for beslutningen er at styret og eierne Cham Paper Group ikke ser en langsiktig lønnsomhet innen produksjon av tapetpapir. Hunsfos Fabrikker er den eneste fabrikken i Cham Paper konsernet som har produsert tapetpapir.

2. Styret i Hunsfos Fabrikker AS har besluttet å legge ned produksjonen ved Papirmaskin nr 5 og mekanisk tremassefabrikk fra årsskiftet når produksjonen av tapetpapir opphører.

Bakgrunnen for beslutningen er at styret og eierne ikke ser muligheter for nå å beskjeftige PM5 med produkter innen Cham Paper Group’s kjerne område.

3. Styret i Hunsfos Fabrikker AS har vedtatt å inngå avtale med Stora Enso om overdragelse av teknisk informasjon og markedsdata for tapetpapirområdet.

Avtalen er inngått for å ivareta interessene til kundene innen tapetpapir. Avtalen er betinget av endelig klarering med konkurransemyndigheter. Som ledd i avtalen vil Hunsfos i en periode på opptil 2 år fortsatt produsere tapetpapir på PM6. Beslutningen var enstemmig i styret.

4. Beslutningen betyr at Hunsfos fra begynnelsen av 2005 vil fokusere på produksjon av spesial-papir, med en årlig produksjon på ca. 50,000 tonn.

5. En intern arbeidsgruppe har vurdert Hunsfos uten tapetpapir. Kalkyler tilsier at bemanningen på Hunsfos Fabrikker vil reduseres til 177 årsverk, en reduksjon på 80 årsverk i forhold til dagens bemanning. De ansatte er informert om denne kalkylen på dagens allmøte.

Hunsfos Fabrikker har vært et heleiet datterselskap av Cham Paper Group siden 1999. Siden 2002 har det på Hunsfos pågått en kontinuerlig snuoperasjon. Bedriftens årlige resultat er blitt bedret hvert år. Dette er gledelig, men ikke tilstrekkelig for å sikre langsiktig stabilitet. Selv om bedriften i 2003 for første gang siden 1998 oppnådde et positivt driftsresultat før avskrivinger og renter (EBIDT), ble netto resultat etter skatt negativt. Vedtaket å opphøre med tapetpapirproduksjonen må ses i lys av en strategi om å øke fokuset på utvikling og salg av spesialkvaliteter. Dette er kjerneområdet for Hunsfos sveitsiske eiere Cham Paper Group. Gruppens øvrige 4 fabrikker går alle med overskudd.