ÅLESUND: -Tidligere i kveld forsøkte vi å tvinge ham ut med gass, men det gikk ikke. Nå prøver vi å oppnå kontakt med ham, enten ved rop eller over telefon, sier operasjonsleder Einar Rostad ved Sunnmøre politidistrikt til NTB litt over midnatt natt til søndag.

Mannen var beruset da episoden først begynte å utvikle seg, men en av de ukjente faktorene for politiet er om mannen fortsatt har tilgang på alkohol eller om rusen etter hvert har gått over.

Politiet kom til stedet like før klokken seks lørdag morgen. Da var mannens kone og barn på vei vekk fra huset etter at han hadde løsnet flere skudd. Mannen forskanset seg i huset, og har senere fyrt av ytterligere skudd.

– Det er uklart hvor skuddene like før klokken seks ble avfyrt, men sannsynligvis var det inne i huset. Etter at vi kom til stedet løsnet han skudd i 10-tiden. Vi var i kontakt med ham i ettermiddag, men fikk ikke noe vettugt ut av mannen. Nå har vi fått forsterkninger til stedet fra Ålesund, opplyste operasjonsleder Leif Arne Valderhaug i Sunnmøre politidistrikt til NTB lørdag ettermiddag.

Politiet har evakuert de nærmeste husene, og situasjonen skal ikke være farlig for noen i nærområdet.