— Jeg ble overrasket over utfallet, selv om jeg regnet med en jevn kamp, sier Åshild Bruun-Gundersen. Eyolf Bakke var innstilt som førstekandidat fra valgkomiteen, men tapte med seks stemmer for Åshild Bruun-Gundersen under partiets kombinerte fylkesårsmøte og nominasjonsmøte søndag.

Bakke gir seg

Selv om Åshild Bruun-Gundersen er ung, er hun langt fra ubeskrevet i verken lokal-, fylkes- eller nasjonalpolitikken. Hun ble valgt inn i bystyret i Arendal i 2007, den gang hun het Haugland til etternavn. Samme år ble hun andre varamedlem til fylkestinget, og møtte på de fleste møter. Ved valget i 2011 ble hun vara til bystyret, og har møtt til de flest møter. I tillegg er hun vararepresentant til Stortinget, og har møtt i nasjonalforsamlingen 49 dager.

— Jeg har fått med meg en del, og kjenner systemet, sier Bruun-Gundersen.

Eyolf Bakke gir seg ifølge NRK Sørlandet i fylkespolitikken, i og med han kun var aktuell til førsteplassen.

Eliteskole

Når Bruun-Gundersen nevner sine viktigste saker, er det skolepolitikk som får fokuset.

— På årsmøtet fikk vi gjennom to viktige saker jeg ønsker å kjempe for, sier hun. Den ene er en faglinje i hydraulikk på videregående nivå, noe som skal være etterspurt blant leverandørene til olje- og gassindustrien.

— Så ønsker vi Norges Realfagsgymnas (NRG) etter modell fra Norges Toppidrettsgymnas (NTG). Når man har elitegymnas for idrettsutøvere, kan vi ha det for realfag og teknologi også. Vi ønsker å få en slik skole til Aust-Agder sier Bruun-Gundersen.