Zahir M. Attaiy og Soma Nejaby er studenter og hadde ikke noen problemer med å hente barna tidlig. Fra venstre ser vi Hamza (2), Mustafa (2) og Sahar (5). Foto: Kjartan Bjelland

Foreldre Soma Nejaby og Zahir M. Attaiy har full forståelse for de ansatte sin avgjørelse.

— Det er bare bra at de streiker. Det er så mange i Kristiansand som er arbeidsledige, vi trenger bedre vilkår, sier Attaiy.

Leon (3) sin mamma, Linn Øneren er enig.

— Det gjør ingenting, det er for en god sak, sier hun, og legger til at hun fikk fri fra jobben for å hente sønnen.

Første gang

— Det er første gang vi deltar i politisk streik, sier Beathe Moberg, enhetsleder i Fergefjellet barnehage.

Onsdag måtte 46 av barnehagens små hentes tre timer tidligere enn det som er vanlig. Fergefjellet er en av sju barnehager i Kristiansand som deltok i streiken, og derfor stengte tidlig.

Les også:

Ønsker faste ansatte

— Vi vil sikre arbeidsmiljøloven. Selv om alle vi som jobber her nå er fast ansatte, så tenker vi på den kommende generasjonen, sier Ragnhild Arnesen, fagarbeider og tillitsvalgt i Fergefjellet.

Barnehagens 11 ansatte deltok i streiken. Det er regjeringens forslag til arbeidsmiljøloven de ikke er begeistret for. Spesielt nye regler for midlertidige ansettelser er de skeptiske til.

— Mitt inntrykk er at både foreldre og barn setter pris på faste ansatte. Det merker vi spesielt når vi må ha vikarer inn på grunn av sykdom, foreldrene reagerer, sier Arnesen.

Les også: