MANDAL: En kvinne i 50-årene ble overfalt, ranet og voldtatt på turstien i forlengelse av Nygata og inn i Furulunden natt til 14. august.

Kvinnen ble dyttet ned i en bekk, og det er derfor politiet etterlyser en våt og gjørmete mann.

Våt på sko og klær

— I forbindelse med overfallet må gjerningsmannen ha blitt våt på sko og benklær og sannsynligvis også fått gjørme på seg siden det var gjørmete på åstedet. Så vi ber vitner melde fra om de har sett personer med vått tøy, eventuelt gjørme på klærne, sier politistasjonssjef Leif Vagle ved Mandal politistasjon i en pressemelding.

Denne mannen ble filmet av et overvåkningskamera like ved Mandalshallen i det aktuelle tidsrommet. Politiet vil komme i kontakt med ham. Foto: Politiet

Offeret har beskrevet gjerningsmannen som lys i huden, sannsynligvis av utenlandsk opprinnelse og med mørke klær. Politiet har ingen mistenkte i saken, og har fra før av bedt alle som var i området mellom klokka 02 og 03 natt til 14. august om å melde seg.

Mann filmet av overvåkningskamera

En mann ble også fanget opp av et videokamera ved Mandalshallen i det aktuelle tidsrommet, ikke langt fra stedet hvor offerets veske ble funnet. Politiet ønsker å komme i kontakt med ham.

Langs denne stien og ved denne bekken til høyre ble kvinnen overfalt og voldtatt i Furulunden natt til søndag. Fortsatt er ingen tatt. Foto: Jarle R. Martinsen

— Det var Skalldyrfestival i Mandal den helgen, så det har vært mye folk i byen utenbys fra. Det ligger også en stor campingplass, Sjøsanden Camnping, ved Furulunden. Politiet ønsker opplysninger fra vitner som kan ha sett og/eller hørt hendelsen eventuelt sett en mistenkelig person som kan knyttes til overfallet, sier Vagle i pressemeldingen.

Fra før av har politiet også etterlyst to syklister i forbindelse med saken. Disse har foreløpig ikke meldt seg for politiet.

Har fått tips

Tirsdag opplyser politistasjonssjef Leif Vagle at mannen på videoen så langt ikke har meldt seg. Ellers har politiet fått noen nye tips.

— Vi har fått inn noen tips, men ikke mange. Vi kan ennå ikke si noe om tipsenes karakter ettersom vi ikke har vært gjennom alle, sier Vagle.