MILANO: Italienske myndigheter bekrefter i formiddag at mer enn 100 personer har omkommet i flyulykken på Liniate-flyplassen i Milano i dag tidlig. Et MD 87-fly fra SAS kolliderte først med et småfly og krasjet deretter i en lagerbygning. SAS-flyet kom i brann i kollisjonen.SAS-flyet hadde 104 passasjerer og et mannskap på 6 ombord, da ulykken skjedde. I følge italienske medier er 42 av passasjerene italienere, resten utlendinger. I det lille Cessna-flyet var det 4 personer. Den italienske avisen «La Republica» melder at lagerbygningen falt sammen da SAS-flyet kjørte inn i den, det skal være 12 omkomne i bygningen.I følge direktør Asbjørn Hansen i Travelnet Lillesand Reisebyrå blir ruta mellom Norge og Milano brukt en del av reisende fra Sørlandet. Men avgangen fra Milano tidlig mandag morgen er lite aktuell, de fleste forretningsreisende drar herifra tidlig om morgenen og tar siste fly hjem samme kveld.— Hva med turister?

— Heller ikke for dem er det særlig aktuelt å være over fra søndag til mandag morgen. En ekstra natt i Milano koster forholdsvis mye sett i sammenheng med hva man kan få igjen av opplevelser en søndag ettermiddag og kveld, sier Asbjørn Hansen.Ulykken på Liniate-flyplassen skjedde kl 0815 i morges. SK 686 var i ferd med å ta av fra rullebanen, da et Cessna-småfly kom ut foran SAS-maskinen. Kapteinen på passasjerflyet prøvde å unngå kollisjonen og gjorde en unnamanøver, men kolliderte likevel med småflyet. Deretter dundret SAS-flyet inn i en lagerbygning som falt sammen. Passasjerflyet tok fyr, men til tross for at brannmannskapene kom raskt til, har det ikke lykkes å redde passasjerene.

terje.andersen@fedrelandsvennen.noDet italienske telegrambyrået ANSA melder at kollisjonen skjedde i tåke. Det lille flyet var en tysk chartermaskin av typen Cessna og at fire personer skal ha omkommet i dette flyet.Lite informasjon

  • Vi har foreløpig lite informasjon om omstendighetene rundt ulykken. Det eneste vi foreløpig vet er at det dreier seg om flyet SK686 som skulle fly fra Milano til København, sier pressetalskvinne Siv Meisingseth til NTB.

Flyet er registrert i Sverige, og det vil bli opprettet en italiensk undersøkelseskommisjon.Avgang

Det italienske telegrambyrået ANSA skriver at SAS-flyet ved 8.14-tiden var i gang med å forberede avgang, da det plutselig måtte manøvrerte til siden for å unngå småflyet. SAS-flyet traff deretter en bygning. Flyet er av typen MD 87 og hadde 104 passasjerer og et mannskap på seks om bord. Av passasjerene var 48 italienere og resten fra andre land.I bygningen var det et bagasjehåndteringssystem. Deler av bygningen skal ha rast sammen, og bygningsdeler skal ha falt ned flere hundre meter unna. Brannvesen og ambulanser kom raskt fram til ulykkesstedet.