De «døde» telefonene hos en rekke forretninger og privatpersoner settes i forbindelse med et innbrudd i Stuten kafé natt til fredag.

— Innbruddsalarmen i kaféen gikk klokka 03:30. Innehaveren av Stuten kafé Rune Stebekk fikk melding og dro straks ned, sier lensmannsbetjent Torvild Selås.

Stebekk konstaterte at det hadde vært folk i kafélokalet. De hadde brutt opp ei dør for å komme seg inn, men hadde ikke tatt med seg noe.

Da Torvild Selås og resten av staben ved lensmannskontoret kom på jobb fredag morgen oppdaget de raskt at telefonen var taus. Det ble brakt på det rene at det samme var tilfelle hos en rekke andre av tele-abonnentene.

Da man undersøkte innbruddet i Stuten kafé nærmere, viste det seg at innbruddstyven eller tyvene hadde kuttet over telefonkabelen i sentrumsbygget, muligens i et forsøk på å sette alarmanlegget ut av funksjon. De bommet tydeligvis på ledningene og oppnådde å utløse alarmen, mens det var telefonene i Myra sentrum som ble tause.

Reparatører fra Telenor ble straks budsendt og var i går formiddag i full gang med å rette opp skadene.

— Vi etterforsker innbruddet og skadeverket. I den forbindelse er vi svært interessert i tips fra folk som kan ha observert aktivitet i Myra sentrum i tre - fire-tida natt til fredag, sier lensmannsbetjent Torvild Selås.