KRISTIANSAND: — Det føltes som om bilen ble løftet av bakken, sier Else Pettersen etter den uhyggelige episoden til fvn.no.

Kraftige vindkast på Varoddbrua Det var tirsdag ettermiddag da det blåste som verst at Else Pettersen kom kjørende i retning øst over Varoddbrua. Plutselig kjentes det som om den ene siden av bilen ble løftet av bakken.

— Du verden, for et vindkast, tenkte jeg da, sier Pettersen til fvn.no, som i første omgang trodde at hun hadde punktert bilen.

- Er du klar over at du har mistet skiboksen din?

Hun stoppet selv opp for å sjekke bilen, men det var først da en bilist kjørte opp foran henne og spurte om hun var klar over at hun hadde mistet skiboksen sin at hun skjønte hva som egentlig hadde skjedd, om enn så utrolig.

Hadde kjøpt nye låser

— Festene på skiboksen var helt nye og skal tåle vind, forklarer Pettersen.

De nye låsene var i hardplast og festet til metallbøyler på bilens tak. Det er de ikke nå lenger. Nå ligger de antageligvis på havets bunn sammen med resten av skiboksen.

Traff to biler For like etter at skiboksen flerret av, traff den to biler før den slo kollbøtte og gikk rett i havet. Oppi skiboksen lå mannens nye langrennski og støvler, som Else Pettersen gav mannen i julegave.

— Mulig det er en frosk i havet som går med de, ler hun og priser seg lykkelig over at ingen kom til skade da uhellet inntraff.

— Heldigvis ble det ingen personskader, sier hun lettet. Hun innser at det ville ha gått fryktelig galt dersom skiboksen hadde truffet frontruten i stedet for taket på de to bilene. Nå ønsker hun å komme i kontakt med bileierne.

Ønsker kontakt med de involverte - Jeg vil fryktelig gjerne komme i kontakt med de som ble truffet av skiboksen, sier Else Pettersen til fvn.no.

På grunn av den tette trafikken på stedet fikk ikke Pettersen gitt bort visittkortet sitt til de involverte bilistene.

Hun ønsker også kontakt med vitner til hendelsen. Hun ser ikke helt for seg at historien vil bli trodd hos forsikringsselskapet.

— En av de som kom kjørende bak sa at det var som å være i en actionfilm når skiboksen kom flyvende bortover broen, før den traff to biler i taket, og slo kollbøtte og havnet på havets bunn, forteller Pettersen.

Det går kaldt nedover ryggen på henne når hun tenker på hvor fryktelig galt det kunne ha gått.

— For en skade det kunne ha blitt. Dette er en påminnelse om hvor lite sikre disse skiboksene egentlig er.