MARNARDAL: — Ikke ta på meg!

Biskop Olav Skjevesland i Robert Kjellemos skikkelse er ikke nådig mot de to homofile prestene som med rosa bibel med plysjomslag har funnet et nytt sted å praktisere; Bortelid.

— Oi oi. Snakk om at enden er nær, gliser de skeive prestene spilt av eks-ordfører Ånen Trygsland og Knut Tisland, idet biskopen bøyer seg ned og fram for å finne kulepennen han mistet.

To timer

I løpet av nesten to timer sammenhengende latter og smil fikk en fullsatt premieresal virkelig valuta for pengene fredag kveld.

Lokalrevyen «In the ghetto» utspiller seg i et hyttefelt på Bortelid. Der dukker de aller fleste av kjente figurer i bygda opp, glimrende karikert av revygjengen i Marnardal Ungdomslag. For som resten av året, skal vi tro skuespillerne, er det på Bortelid det er flest marnadøler i helgene.

Ikke minst i Bjarne Kittelstads skikkelser, som dukker opp i de mest tenkelige og utenkelige sammenhenger, og i et vel av personligheter.

— Jeg kjøpte et par hytter oppe på Bjørnevatn. Og tror du pinadø ikke jeg fikk med ei hel kro på kjøpet, kunne han glise fornøyd i rollen som eiendomsspekulant Jarle Tjelland.

Plastgras

Som i de fleste bygder, dukket det selvfølgelig opp en eldre, heller misfornøyd, kar også i revyen.

— Jeg har hørt at de skal legge plastgras på fotballbanen på Øyslebø. Plastgras! freste Knut Tisland, som mente eneste grunnen til at det skulle legges undervarme på banen, var fordi ungene skulle slippe å løpe for å bli varme.

Nå kunne de bare legge seg ned på graset.