Cruise, som da lenge hadde slitt med rykter om alt fra homofili til at han trengte en passelig ung kone, spratt i mai 2005 ellevilt opp og ned i Oprahs berømte sofa mens han høylytt erklærte: — I'm in love!Oprah spurte ham «hva har skjedd med deg», og deretter begynte Cruise-showet - der han gjorde alt fra å falle på kne, til å sprette opp i sofaen, for så vekselvis å få latterkramper og å løpe rundt på gulvet og riste på Oprah.

Deretter brakte han inn «trofeet» sitt, Katie Holmes, som hadde ventet i kulissene, mens publikum - stort sett kvinner - og Oprah selv heiet ham fram. Siden var det ikke alltid like hjertelig mellom dem, og hun ble ikke invitert i bryllupet deres. Men nå er vel gjenforent, og talkshowdronningen akter å feire Cruise sine 25 år i rampelyset med et todelt program.

Nå gleder han seg til å vende tilbake, sier hans representant Julie Polkes til People, som bekrefter at han vil dukke opp hos Oprah Winfrey igjen.

Det blir to programmer i mai, et som er tatt opp i studio med publikum til stede, og et der Tom Cruise viser Oprah rundt på fjelleiendommen sin i Telluride i Colorado, og lar seg intervjue. (©NTB)