LINDESNES: På sin hjemmeside skriver kommunen følgende:

«Lindesnes kommune stenger kommunens svømmehaller for publikumssvømming fra og med fredag 26. februar, og ut neste uke.»

Svømmehallene stenges ikke for skolesvømming og aktiviteter og treninger for barn og unge.

«Vi stenger svømmehallene fordi vi kan regne med publikumstilstrømning når svømmehallene stenger i andre omkringliggende kommuner, og fordi vi kan forvente publikumsbesøk fra kommuner som har vinterferie i neste uke. Dette er i tråd med den nasjonale anbefalingen om ikke å samle personer fra ulike kommuner».

– Handle lokalt

Kommunen minner også folk om å avstå fra unødvendige reiser:

«Kan du handle i Lindesnes i stedet for i nabokommunen, velg lokal handel. Hvis du likevel skal ut å reise er det viktig at du setter deg inn i og følger de smittevernrådene som gjelder dit du reiser. Er du i Kristiansand, må du bruke munnbind på buss og i butikk, for eksempel.»

Ikke mutert virus

Kommunen opplyser samtidig torsdag at det ikke er påvist mutert virus i den første analyserte prøven fra utbruddet på Tidemands Cafe.

Tidemands Cafe. Foto: Jarle R. Martinsen

«Virustesten som ble sendt til gen-analyse er negativ. Vi har også sendt inn fire andre tester fra gjester ved kafeen. Disse har vi foreløpig ikke fått svar på, men vi anser det som lite sannsynlig at det her er mutert virus i disse når det første prøvesvaret er negativ», opplyser kommunen.

Videre skriver Lindesnes kommune:

«Vi sendte også inn en test til analyse i januar, som vi nå har fått svar på. Denne påviste et mutert virus, som hverken er det engelske eller det Sør-Afrikanske, men en annen type. Dette utbruddet er over og får ingen konsekvenser for andre . Vedkommende er frisk nå.»