KRISTIANSAND: 62-åringen hadde vært i banken midt i Kristiansand sentrum, der han hadde tatt ut penger. Rett på utsiden ble han ranet av en mann i Rådhusgaten.

Mistanken falt på en 22-åring som noen minutter tidligere var avvist av banken da han skulle ta ut penger.

Pågrepet

— Vi har pågrepet en mann fra distriktet på 22 år. Han er mistenkt i saken og vil bli avhørt i løpet av ettermiddagen, opplyser etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon.

Ranet skal ha skjedd rett utenfor banken klokken 09.30. Det skal ikke være brukt våpen under ranet. Ransofferet skal overfor politiet ha forklart at raneren stakk av med noen hundre kroner.

— Politiet etterforsker nå saken. Fornærmede og et vitne er avhørt i saken. Det skal også hentes inn overvåkningsbilder før mistenkte blir avhørt, opplyser Eriksen.

Etterlyser vitner

— Selve ranet skjedde i området mellom domkirken og Peppes Pizza mellom klokka 09.10 og 09.30 torsdag, opplyser etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon fredag formiddag.

— Mannen som ble ranet hadde nettopp vært inne i Sparebanken Pluss og tatt ut et mindre pengebeløp i kontanter. Han ble ranet for noen få hundre kroner, men det alvorlige er at det ble utøvd vold i tillegg. Ofte opplever vi at folk observerer slike episoder men går videre fordi det antas at hendelsen kan være en "oppgjør" mellom folk. Det var slett ikke tilfellet i denne saken. Derfor ber vi folk som var i området og så noe, om å ta kontakt, sier Eriksen.