rune hauge

Søgne: — Jeg er godt kjent med området og plassen, og har mange venner rundt omkring der, sier fotballagent Rune Hauge i en kommentar til hyttekjøpet.

Landfast

Eiendommen på Krossneset har ikke vært lagt ut for salg, men eiendomsmegler Gunnar Sædberg, som ordner formalitetene rundt kjøpet, sier han satt inne med opplysninger om at eieren vurderte å selge, og at Hauge var villig til å strekke seg det lille ekstra for å holde eiendommen unna det åpne markedet. Etter det Fædrelandsvennen forstår, måtte han ut med ti millioner kroner for å sikre seg eiendommen med adresse Sjursholmen på Krossneset.

rune hauge

Hytteområdet ligger i sjøkanten, med campingplassen på Åros og idylliske Kvernhusvannet ikke langt unna. Eierne i området verner om sine verdier, og den private bilveien inn til feriestedene, er avstengt med bom.— Det er ikke lett å finne noe landfast i dette området, konstaterer Sædberg.

Forfallen hytte

Akkurat det har vært avgjørende for at Hauge sikret seg sin eiendom nummer to i Søgne, i tillegg til hytta på Borøya, som han kjøpte for 8,2 millioner kroner i 2002. Da Fædrelandsvennen omtalte det siste hyttekjøpet i april, gjorde han det klart at det var den øvrige familien som ønsket et sted på fastlandet.

Eiendommen på Krossneset er på rundt 2,5 mål, og har har ei flere meter lang og flott strandlinje. I dag står det tre bygg på stedet: et naust, ei hytte og ei lita bu med utedo. Hytta er oppført på 70-tallet og bærer preg av forfall. Her er det klart at Hauge har betalt for beliggenheten og ikke for fasilitetene på eiendommen. Selv er den profilerte fotballagenten bosatt på kanaløya Guernsey, mens sønnen og datteren – som fortrinnsvis skal bruke stedet – bor i Oslo.

— Skal du rive og bygge ny hytte til barna dine?

— Så snart arkitekt Anne Tag har tid, setter hun seg ved tegnebrettet, bekrefter Hauge.

Inntil videre beholder han stedet på Borøya.

— Jeg har vanskelig for å skille meg av med det, og vurderer fortsatt å oppgradere det, sier han.

Sist solgt i 2010

Blant fotballagentens kjente i nabolaget på Krossnes er de tidligere fotballspillerne Pål Lydersen – som kjøpte sin hyttetomt allerede i 1995 – og Vidar Riseth. Han betalte 2,2 millioner for sitt feriested i 2001. Hauge nevner også den tidligere Start-spilleren Olav Klepp som en av sine bekjente i området.

— Starter dere eget forballag nå?

— Hehe. Jeg er for gammel til å spille, så jeg får være lagleder. De andre er fortsatt gode, mener Hauge.

Selger av eiendommen er Bryne-bosatte Kjell Torvund og hans kone. De sikret seg stedet i 2010, for sju millioner kroner, men har brukt det lite.

— Jeg fikk ikke med meg kona dit. Vi har dessuten et sted i Mandal hvor vi trives veldig godt, forteller Torvund.

Ifølge Torvund foreligger det rammetillatelse for oppføring av ny hytte og sjøbu på eiendommen, planer de ikke realiserte i deres tid som eiere.