ARENDAL: – Målet med en lokal innovasjonspris er å bidra til at næringslivet i landsdelen utvikler seg. Ideene skal bygge på ny kunnskap eller bruke eksisterende kunnskap på en nyskapende måte, sier regionbanksjef Helge Hammersbøen i DNB.

Det prisvinnende arendalsselskapet har utviklet og tatt patent på en turbin for produksjon av tidevannsenergi og energi fra havstrømmer.

I 2011 mottok Flumill 15,5 millioner kroner fra Innovasjon Norge til utviklingen av turbinen for produksjon av tidevannsenergi og energi fra havstrømmer.

Begrunnelsen

I juryens begrunnelse heter det at blant annet: " Årets vinner representerer en innovativ tenkning innenfor et område med store utfordringer og muligheter. Juryen har vektlagt at ideen ikke bare har et bedriftsøkonomisk potensial, men også har positive ringvirkninger i regionen."

200.000 kroner

Prisen består av 200.000 kroner, og plass i den nasjonale finalen.

Det er første gang DNB Innovasjonspris har en egen regional finale for Sørlandet. Det bidro til at det har vært flere deltakere fra landsdelen enn tidligere år.

Lokale finalister

Av de totalt 700 ideene som deltok i DNBs innovasjonskonkurranse, var 43 fra Sørlandet. De fem som hadde kvalifisert seg til den regionale finalen var foruten Flumill AS, Polewall AS fra Kristiansand, Quality Technical Group AS fra Kristiansand, Trilobite Microsystems AS fra Kristiansand og Urological fra Grimstad. I den nasjonale finalen som arrangeres i Trondheim 12. mars, skal Flumill AS være med å konkurrere om førstepremien på én million kroner.