OSLO: – Kongen var veldig hyggelig. Han viste stor interesse og engasjement for barn og unge som sliter, og kjente godt til alarmtelefonen vi driver. Dette var stort for oss, sier Monica Brunner.

Hun er leder av den landsdekkende alarmtelefonen for barn og unge, som har kontorer i Kristiansand. Sammen med Sonja Elisabeth Askeland og Sylwia Obuchowicz dro hun mandag til Oslo for å møte kong Harald og snakke om alarmtelefonens arbeid.

– Vi var veldig spente. Det var rart å skulle møte Kongen, for det er jo ikke en hverdagslig ting, sier Brunner.

Kongen tok initiativet

Hun ble selv kontaktet av Slottet med invitasjon til å møte kongen.

– Vi ble invitert til en privat samtale med kong Harald om alarmtelefonens arbeid. I cirka en halvtime satt vi rundt et bord og pratet. Kongen stilte en del spørsmål, og vi svarte så godt vi kunne, forteller Brunner.

De tre damene fortalte Kongen om alarmtelefonens funksjon og viktighet.

– Det virket som om Kongen var godt kjent med at noen barn har det vanskelig, og kjente også ganske godt til alarmtelefonen. Vi fortalte litt om hvem som ringer, hva de spør om og hva vi kan bidra med i ulike situasjoner, sier Brunner.

Flere utfordringer

Lederen av alarmtelefonen synes det er en fjær i hatten at de etter fire års drift ble invitert til audiens hos Kongen.

– Dette er en anerkjennelse for alarmtelefonen. Kongen gav flere ganger uttrykk for at han mener vi driver et viktig arbeid. Det betyr mye for oss at også han anerkjenner vårt arbeid, sier hun.

Brunner legger ikke skjul på at de har en stor oppgave med å gjøre alarmtelefonen viden kjent over hele landet.

– Vi er et langstrakt land med et ganske ulikt akutt barnevernstilbud. Det er en utfordring å gjøre alarmtelefonen for barn og unge kjent for alle i hele landet. De fleste på Sørlandet kjenner nok til den, men ellers i landet har vi en jobb å gjøre, sier Brunner.

De tre damene fikk snakke med Kongen i en halvtime. Halvtimen gikk raskt unna.

– Kongen avsluttet samtalen med å ønske oss lykke til med det videre viktige arbeidet, sier Brunner.