AGDER: Problemet skyldes et trøbbel hos leverandøren av hardwaresystemene til flere banker.

Blant annet er kunder i DNB, Sparebank 1, Gjensidige, Sparebanken pluss, Sparebanken Sør og Skandiabanken berørt, etter det Fædrelandsvennen erfarer.

Får ikke betalt regninger

— Alle Sparebanken pluss sine minibanker svikter for fremmede kunders kort. Sparebanken Sør har samme datasentral som oss, så også de er berørt av feil i systemet, sier IT-sjef i Sparebanken Pluss, Atle Bergset.

— Jeg håper problemet blir løst så fort som mulig. Dersom problemet vedvarer til i morgen vil det legges fram tiltak med alternative løsninger. Det siste jeg hørte var at EVRY håpet på å få systemet opp innen en times tid. Vi blir matet med informasjon av systemoperatøren, sier Bergset.

Han håper problemet vil ordnes før morgendagen. Bergset tror problemet særlig har rammet nettbankbrukere.

— En del betaler regningene sine på nettbank søndag ettermiddag. Det er en del av våre brukere som ikke har kommet igjennom, forteller han.

Jobber med å løse problemet

— Det er rekke forskjellige banker berørt, men jeg ønsker ikke å gi en eksakt liste på hvem det gjelder. Vi har hatt hardwareproblem siden 14-tiden i dag, og jobber med våre leverandører for å løse problemet, sier konserndirektør for kommunikasjon i EVRY Geir Remman, til Fædrelandsvennen.

EVRY har anbefalt alle som har behov for å ta ut penger å gjøre dette i kiosk eller butikk. Kortsystemene der fungerer med unntak av bruk av kredittkort.

— Vi har identifisert feilen og jobber intenst med å rette feilen så fort som mulig. Vi har satt i bruk alle nødvendige ressurser for å få fikset den. Vi bruker både kveld og natt om det må til, sier Remman.