FLEKKEFJORD: Det var i november i 2010 at kvinnen drepte 64-åringen i den kommunale boligen i Flekkefjord. Statsadvokaten har nå avgjort at kvinnen skal tiltales for forsettlig drap, skriver NRK.

Rettspsykiatere skal ha vurdert kvinnen til å være utilregnelig. 56-åringen kan dermed ikke dømmes til fengselsstraff, men tvungent psykisk helsevern. Rettssaken starter 10. april og det er satt av fire dager til saken i Lister tingrett.

Var psykotisk

Statsadvokat Erik Erland Holmen legger til grunn i tiltalen at kvinnen var psykotisk da drapet ble begått.

Etter drapet ble behandlingen av kvinnen gransket av fylkeslegen i Rogaland, som kom frem til at Flekkefjord kommune ikke hadde gitt den psykisk syke kvinnen et forsvarlig tilbud. Kommunen brøt helseloven, men ble ikke ilagt noen straff.

I 2007 angrep kvinnen en ansatt i kommunen med hammer. Kvinnen er også tiltalt for dette forholdet.

Lenket seg fast i kjelleren

Etter episoden i 2007 ble kvinnen innlagt på psykiatrisk klinikk, hvor hun ble gjennom hele 2008. Hun flyttet deretter hjem til sin private bolig på Hidra, hvor naboer og venner opprettet en tilsynsordning hvor de byttet på å være hos henne om kveldene. I frykt for å begå alvorlige handlinger lenket kvinnen seg fast med kjetting i sin egen kjeller om kveldene.

I oktober 2010 skrev kvinnen et brev til fylkeslegen om at hun er redd hun kan komme til å drepe noen. I brevet skriver kvinnen at hun er redd for at ”krigsfantasiene” hun får når hun er alene om kvelden og natten skal ta overhånd.

Ringte på hos naboen

1. november 2010 flyttet hun inn i bofellesskapet i Sundegaten. Tidlig om morgenen 8. november ringte hun på hos 64 år gamle Per Svein Lunde i naboleiligheten. Ifølge tiltalen ble 64-åringen drept ved at kvinnen slo ham flere ganger i hodet med en trelekte.