Kristiansand kan sikre nok plass til at et nytt storsykehus på Sørlandet kan bli værende i Kristiansand, ifølge teknisk direktør i Kristiansand kommune, Ragnar Evensen. Han viste hvordan på et møte i formannskapet onsdag:

• En ny vei må bli lagt nord for sykehuset og så gå i bro over Otra. Denne bør komme ut ved bomstasjonen på Sødal. På denne måten får sykehuset nok plass til å utvide.

• En utvidelse skjer med utgangspunkt i dagens bygninger. Nye bygg kan legges på begge sider av dagens hovedbygninger, og de fleste av dem kan være på fem — seks etasjer.

Mulighet

Det var like før Evensen fikk applaus da han viste hvilke planer kommunen jobbet med. Selv om det er sykehuset som skal bestemme, skal i hvert fall kommunen ha gjort sitt for at et nytt sykehus har nok plass til å bli værende i Kristiansand.

Dette viser at det ikke er noen fysiske begrensninger i Kristiansand.

— Dette viser at det ikke er noen fysiske begrensninger i Kristiansand, sier ordfører Arvid Grundekjøn (H) til Fædrelandsvennen.

Han er blant dem som har vært kritisk til å bygge et helt nytt sykehus på Sørlandet. Det er nemlig en av mulighetene som Sørlandet sykehus nå jobber med.

— Vi ser at det er mulig med ulike løsninger på dagens tomt. Så må vi ha en dialog med sykehuset om hva de ønsker, sier Grundekjøn.

Nye veier

I tillegg til en bro over Otra ved Sødal, jobber kommunen også med planer om en mindre bro lenger nede. Den skal komme i land ved Arenfeldts vei og binde sammen universitetet og sykehuset.

Det viktigste budskapet fra Ragnar Evensen var likevel at det er mulig med store utvidelser på dagens tomt. Selv om det også er begrensninger.

— Det er noen begrensninger hvis sykehuset skal utvides i de områdene der det er fredede bygninger. En psykiatrisk avdeling skal helst ikke være høyere enn to - tre etasjer, så her er det begrensninger i høyden. Bortsett fra det kan vi godt bygge i fem og seks etasjer, sier Ragnar Evensen.

Sykehuset har lansert forskjellige alternativer for hvordan sykehusstrukturen skal være på Sørlandet. En mulighet er ett stort sykehus. Men dette kan også havne i Aust-Agder. Fylkesordfører Bjørgulv Sverdrup Lund (H) har åpnet for å legge dette i Aust-Agder, like ved fylkesgrensa. Det samme har nestleder i styret, Jan Oddvar Skisland (Ap), gjort.

— Det vi ønsker, er kun å gi sykehuset så vide rammer som mulig i Kristiansand, sier Ragnar Evensen.