TELEMARK: — Ingen er skadet. Vi har dobbeltsjekket dette, og er sikre på det, opplyser pressevakt Liv Eggebø i NSB klokken 21.55

Toget fra Oslo kl 17.25 til Kristiansand 21.57 har sporet av ved Ulsvann, mellom Drangedal og Neslandsvatn, i Telemark.

I toget er 95 passasjerer og fire togansatte.

Sørlandsbanen er naturligvis stengt, og ved Neslandsvatn har et annet tog, på vei mot Oslo stått og ventet siden ulykken.

— Passasjerene her er sendt videre med buss. Vi forsøker nå å kjøre dette tomme toget inn til ulykkesstedet fra veststiden. Planen er at passasjerene i ulykkestoget skal gå over i dette toget og bli fraktet videre til Kristiansand og Stavanger som opprinnelig planlagt, sier Eggebø klokken 21.55. ## Prøver å finne vei inn

Operasjonsleder Gisle Småge ved Telemark politdistrikt sa for en time siden at nødetatene jobbet på spreng med å komme seg inn i området.

— Vi har kontakt med togleder, og dette skal være udramatisk hva skadesituasjon angår. Men toget står på et sted vi ikke helt vet hvordan vi skal komme inn til, sa Småge.

Nå opplyser politiet at brannvesenet har nådd fram til toget.

Også Havarikommisjonen er rutinemessig på vei til ulykkesstredet.

Sitter i toget

De 95 passasjerene sitter altså fremdeles i toget. Politiet forutsetter å få informasjon fra togleder hvis noen begynner å gå fra toget. Det skal være både lys og varme i toget. Strømmen er ikke gått.

— Vi passer på at ingen går ut. Det kan være strøm i skinnegangen. Alle skal være inne i toget til vi er klare til å sende dem over i toget som nå er på vei inn i området, sier pressevakta i NSB.

Toget gikk fra Oslo 17.25 og skulle ankommet Kristiansand kl. 21.57. Toget skulle videre til Egersund.

Alle nødetater er sendt til stedet. Ifølge NSBs pressevakt har toget kjørt inn i et ras og delvis sporet av. Farten på ulykkestidspunktet, har pressevakta ikke fått informasjon om.

Buss for tog

— Vi fokuserer nå utelukkende på passasjerene.

— Vi aner ikke nå hvor lenge Sørlandsbanen er stengt, men publikum kan få oppdatert informasjon på NSB.no, sier pressevakt Eggebø.