KRISTIANSAND: — Det var en helt magisk stemning i kveld, det er fint å se så mange trosse vær og vind for å være med, sier sjef i Kvadraturforeningen, Harald Andersen til Fædrelandsvennen.

Det er tredje år på rad at konseptet "Julebyen" arrangeres.

Ordfører Arvid Grundekjøn og leder av Kvadraturforeningen Harald Andersen sto for den offisielle åpningen av Julebyen. Foto: Torstein Øen

Hyggelig sentrum

— Dette er noe vi gjør for å skape et hyggelig sentrum. Det skal ikke bare være snakk om shopping her i Kvadraturen, det er viktig at vi har fokus på koselige opplevelser også, forteller Andersen.

Sammen med ordfører i Kristiansand, Arvid Grunderkjøn, holdt Andersen en tale og var med å åpne Julebyen på Torvet torsdag kveld.

— At vi er i vinden, har vi virkelig fått demonstrert i dag, sa ordføreren.

Konsert

Helene Bøksle fra Mandal holdt en minikonsert for de mange fremmøtte. Hun sang juleklassikerne "O helga natt", "Mitt hjerte alltid vanker" og "Deilig er jorden."

Helene Bøksle holdt minikonsert da Julebyen i Kvadraturen ble åpnet torsdag kveld. I den kalde vinden hadde mange mennesker møtt fram. Foto: Torstein Øen

— Det er nesten bare i Norge at folk velger å gå ut på en dag som denne, spøkte hun fra scenen.

Etter den lille konserten ble en rød knapp hentet fram, og ordføreren fikk æren av å trykke på den. Den startet et lysshow i 3D. Veggen til Nordea-bygget ble brukt som lerret, og der fikk publikum se en forrykende digital forestilling.