KRISTIANSAND: — Vi fikk ikke lov til å bygge en liten tregarasje i tomtegrensa fordi den ville bli synlig, så kommer denne svære veggen rett ut mot lysløypa, sier Christian Kersten, en av naboene i boligområdet Lindtjønn på Gimlekollen.

Sør Eiendom AS ønsker å bygge en blokk med 24 leiligheter, rundt 100 kvadratmeter store, ut mot naturen. Nærmeste vegg plasseres 30 meter fra lysløypa under skrenten på stedet.

Frykter trafikksikkerheten

Den 12 meter brede og 37 meter høye blokka blir liggende innerst i en forholdsvis smal blindvei, og naboene frykter for trafikksikkerheten til de minste.

— 61 elever fra området går på Fagerholt skole, og hver morgen samles de her i krysset. Det kan bli kaos, så vi håper dere vil redusere utnyttelsen der inne, sa beboer Vegard Bahus til politikerne under torsdagens befaring med byutviklingsstyre.

Ut på høring

Plan- og bygningsetaten foreslo maks 20 boliger, mens politikerne åpner for mellom 20 og 24 når planen nå skal ut på høring. Å redusere antall p-plasser til én per boenhet, slik etaten vil, mener naboene vil føre til parkeringskaos.

Vi fikk ikke lov til å bygge en liten tregarasje i tomtegrensa fordi den ville bli synlig, så kommer denne svære veggen rett ut mot lysløypa.

— I den opprinnelige planen ligger det inne to p-plasser per boenhet, jeg vil endre til halvannen, sa leder Grete Kvelland Skaara (KrF), og fikk flertall for dette.

I reguleringsplanen for Lindtjønn fra 2000 ble det satt av plass til boligblokk på stedet.