RØYK: Det veltet ut sort røyk da brannvesenet åpnet døra. Foto: Kjetil Nygaard
GÅR INN: I gangen ble de møtt av pappkasser klare for flytting. Foto: Kjetil Nygaard
oversiktsbilde_2.jpg Foto: Kjetil Nygaard

KRISTIANSAND: – Dette er ikke noe morsomt. Jeg skulle flytte til uka. Så skjer dette her, sier leietaker til Fædrelandsvennen.

Hun er en dansk kvinne og har bodd i huset siden november. Like før klokka 11.30 ble det meldt om brann i et bolighus i nærheten av Kristiansand feriesenter Dvergsnestangen. Huset fikk store røykskader.

Leietakeren var på handletur i Kristiansand sentrum da brannen startet på kjøkkenet i boligen. Hun fikk telefon fra sin nabo, som oppdaget brannen, og dro straks hjem igjen.– I dag morges tok jeg ned gardinene og vasket vinduene. I ganga kan du se at det står mange pappesker som er ferdig pakket, sier kvinnen til Fædrelandsvennen.

– Så masse røyk

Det var nabo Mette Høygilt som oppdaget brannen.

SKULLE FLYTTE: Like ved ytterdøren står deler av flyttelasset klart. Foto: Kjetil Nygaard

– Jeg satt i telefonen med ei venninne. Ut gjennom vinduet så jeg masse røyk fra taket i naboens hus, sier Høygilt.Hun varslet brannvesenet med en gang.

– Brann er det verste jeg vet. Jeg ble helt skjelven. Det så veldig dramatisk ut, sier naboen.

Totalskadet

Brannmester Gunnar Pedersen, brannmester i Kristiansandsregionen brann og redning, forteller om store skader innvendig på huset.

– Det er mye brannskader og veldig mye røykskader, sier Pedersen.

Brannvesenet måtte knuse et vindu for å få låst opp døra til huset.

SKADET: Brannmester Gunnar Pedersen sier at huset har fått store innvendige skader, spesielt røykskader. Foto: Kjetil Nygaard

– Huset er veldig tett og var ikke overtent da vi kom. Men da vi åpnet døra kom det oksygen til. Da blusset flammene opp igjen, forteller Pedersen.Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen.

– Men dette huset blir nok ikke beboelig igjen, sier Pedersen.

Brannen startet på kjøkkenet, men årsaken er ukjent.