KRISTIANSAND: 5379 har satt opp et studium ved UiA som sitt førsteønske i Samordna opptak, ifølge informasjon på universitetets hjemmesider. Det er 80 flere enn i fjorårets rekordtall.

I tillegg kommer 4297 søkere i lokalt UiA-opptak, 229 flere enn i fjor. Til sammen har UiA dermed 309 flere primærsøkere enn i fjor, ifølge universitetet.

— UiA beholder og konsoliderer posisjonen som et attraktivt universitet, konstaterer studiedirektør Bjørn J. Monstad fornøyd på UiAs nettside.

60 prosent av UiA-søkerne er kvinner, mens kjønnsbalansen nasjonalt er 50/50. Studiedirektør Monstad er fornøyd med UiAs søkertall.

— I Samordna opptak har UiA en vekst på 1,5 prosent, mot landsgjennomsnittet på 1,2. Det er vi fornøyd med, sier studiedirektør Bjørn J. Monstad.

Mens antall søkere til lærerutdanningene går ned med 5,6 prosent på landsbasis, har lærerutdanningen ved UiA en liten oppgang på 0,8 prosent.

På landsbasis øker tallet på primærsøkere til teknologiske fag med 5,79 prosent, ved UiA er tilsvarende tall pluss 2,1 prosent.

Jus, som kom inn i UiAs katalog i fjor, har blitt mindre populært i år. Da søkte 288 på det nye studiet, mens tallet i år er 237 primærsøkere til bacheloren i rettsvitenskap.