KRISTIANSAND: I går ettermiddag ved 15.30-tiden var det et arbeidsuhell under byggingen av den nye skolen i Kristiansand sentrum. En solskjermings-glassplate, kalt «signaturskjerm», på cirka femti kilo løsnet og falt ned på asfalten fra femte etasje. Platen, som falt som et «teppe» av knust glass, traff bakken noen få meter fra en person.

Det kunne endt katastrofalt.

— Hvis den hadde truffet en person, ville det fått et alvorlig utfall, sier prosjektleder for Tangen-prosjektet, Kristian Dølvik, i PTL (Prosjekt og teknologiledelse AS).

Følg utbyggingen på Tangen på nettkamera - Akkurat nå kan du faktisk se at det mangler en glassplate øverst til venstre.

Dølvik sier at glassplatene av typen som falt ned, brukes som solskjerming. Én glassplate er på utsiden av bygget og én på innsiden, med en solskjerm imellom. Før uhellet skjedde var det oppdaget at det var kommet en skade på glassplaten som var montert innvendig.

— Det var knust i forbindelse med montering fra stillas. Montøren registrerte at glasset var knust på innsiden, men ikke på utsiden. Det er ingen fare hvis det innerste glasset er knust, for da holdes det trygt på plass, forklarer Dølvik, men legger til:

— Det er beklagelig at det ikke ble oppdaget at den ytterste delen av laminatet var knust.

Han sier at årsaken til at den ytterste glassplaten falt ned, var at det kom en kraftig vind.

— Platen ble dradd ut av festet, sier Dølvik.

Ifølge prosjektlederen er det skrevet en hendelsesrapport, og det er avklart hvilke tiltak som skal gjennomføres. Men han medgir at tiltakene ikke er noe annet enn å montere en ny glassplate, samt å gjennomgå sikkerheten rundt utbyggingen.

- Er sikkerheten god nok?

— Ja. Dette var et spesielt uheldig tilfelle, svarer Kristian Dølvik.

Glassplaten løsnet og falt ned fra femte etasje. Foto: Fvn.no-tipser Foto: Fvn.no-tipser