GRIMSTAD: Det var fredag morgen at ansatte ved kontoret kom på jobb og oppdaget at det hadde vært innbrudd i det tanntekniske laboratoriumet, der de lager utstyr til bruk for tannleger.

— Det er veldig krise. 80 prosent av produksjonen går gjennom den maskinen som ble stjålet. Det er fare for at folk blir permittert, sier Sten Simonsen til Fædrelandsvennen.

Han er daglig leder for firmaet Dentalforums avdeling i Grimstad, der det er sju ansatte.

Sporene stopper på fortauet

Simonsen forklarer at tre maskiner som veier 60-70 kilo var borte da ansatte kom på jobb fredag morgen. Maskinene brukes til å produsere komponenter som lager kroner og diverse utstyr for tannleger.

KUTTET UT: Tyvene har boret ut låsen på inngangsdøren. Foto: Ernest Boswarva

Dørlåsene på kontoret, som ligger i Storgaten i sentrum, var boret ut.— De tre "freserne" har en verdi av cirka én million kroner, sier Simonsen, som forteller at maskinene var vannkjølte på kontoret.

— Vannet har rent av, og sporene stopper på fortauet. Tyvene har nok parkert en bil på utsiden og hentet maskinene ut, sier Simonsen.

Frykter bestillingstyveri

Han frykter at maskinene nå er på vei ut av landet.

— Jeg tror dette er et bestillingstyveri. Tyvene har ikke rørt noe annet, sier han.

Han forklarer at det er et lite miljø i Norge som bruker denne typen utstyr.

— Det er et veldig spesielt utstyr. Det vil ikke være mulig for dem som har stjålet det å bruke det i Norge, for da hadde folk i miljøet oppdaget det, sier Simonsen.

Politiet fant spor

FANT SPOR: Her er politiets kriminaltekniker på vei inn i lokalet fredag formiddag. Politiet fant spor på stedet. Foto: Ernest Boswarva

Kriminalteknikere fra felleskrim undersøkte fredag formiddag stedet.— Det er funnet spor. De er sikret, sier politibetjent Steinar Haugnes ved Grimstad politistasjon.

Han opplyser at politiet ikke har noen mistenkte i saken.

— Det kan se ut som at tyvene har tatt det de har vært ute etter, sier han.

- Sten Simonsen mener det kan ha vært et bestilingstyveri, har du noen formening om det?

— Nei, det vet vi ingenting om.

- Hva gjør dere videre nå?

— Vi etterforsker så godt vi kan og går videre med de sporene vi har. Det som er interessant for oss, er om noen har gjort noen interessante observasjoner i sentrum i natt, sier Haugnes.

Politiet hadde fredag ettermiddag ikke vært i kontakt med noen vitner.