AGDER: - Slik som forholdene er nå, og slik som været er meldt fremover, kunne vi holdt åpent til langt ut i mai, sier daglig leder ved Hovden alpinsenter, Sture Pilegård.

Senteret gir seg likevel 28. april, med begrunnelsen "da er våre besøkende godt forsynt". Hovden holder likevel åpent lengre enn de andre sentrene Fædrelandsvennen har snakket med.

Ikke lønnsomt å drive ut april

Fra Brokke alpinsenter melder daglig leder Jan Wojtaszek følgende:

— Det har vært ei knallpåske, og det føles forferdelig trist at vi bare skal holde åpent i to helger til. Men slik er det; nå er det vårpussen som står for døra, og vi må være fornøyde om vi får inn nok penger til å dekke utgiftene til lønn og strøm, sier Wojtaszek.

På Bortelid er meldingen ganske lik:

— Vi har over 90 centimeter snø her nå, og skal holde det gående i minst to helger til, opplyser Ruben Bortelid.

Også ved Ådneram alpinsenter melder daglig leder Ånen Ådneram at det minst blir åpent de to kommende helgene. Det samme gjør Kristin Ljosland ved Ljosland alpinsenter.

Avslutter med stil

Eikerapen alpinsenter avslutter kommende helg, og lokker med halv pris på alt i hovedtrekket og skiutleie, samt gratis adgang i barne-/familiebakken. I tillegg arrangeres et hopprenn og muligens et bakkeløp på snøscooter.

— Etter tidenes vintersesong er vi stolte av å kunne holde anlegget åpent etter påske. Det har ikke skjedd før hos oss, opplyser styreleder Rolf-Martin Nygård.

Han melder om fortsatt svært gode forhold, med mellom en og tre meter snø i hovedtrekket. Utenfor løypene varierer det fra 0,5 til en meter med snø.

På Lia skisenter i Mandal er det nå slutt for sesongen.