MANDAL: — Dette har vi ikke fått melding om, men det gikk sikkert greit. Så store båter har vært inne i byen før, men det blir ganske trangt, sier Olav Neset, vakthavende i Mandal Havn.

Veier 2064 tonn

Det var onsdag ettermiddag klokka 15.33 den store fraktebåten kom inn elvemunningen. Fædrelandsvennen har ikke fått kontakt med personene i cabincruiseren du ser på bildet. Det er grunn til å tro at de opplevde situasjonen litt spesiell.

«Vestvind» er registrert på Gibraltar, er 81 meter lang, 12 meter bred og veier 2064 tonn uten last.

FEIL: Klokka 15.33 må skipet snu i Mandalselva, viser gps-spor fra marinetraffics.com. Foto: Skjermdump marinetraffic.com/Google maps

Du kan selv se ruta ved å zoome inn på vårt skipstrafikk-kart. Hvilke skip går i dag?

Lite informasjon

Båten eies av Vestbulk AS på Austevoll, men administreres av Wagle Chartering i Moss.

— Vi har ikke fått opplysninger om turen inn i elva, sier chartering director André Borge i Wagle Chartering til Fædrelandsvennen.

Heller ikke rederiets kontaktperson Nils Tore Melingen Troland var kjent med hendelsen onsdag kveld, men etter å ha sjekket litt ringte han tilbake:

— Kapteinen er nå på flyet hjem fra Mandal. Han og en annen kaptein hadde planlagt vaktbytte i Mandal. Derfor kan jeg ikke si hva som har skjedd. Det må ha vært feilnavigering. Politiet kom på rutinemessig kontroll og tok promilleprøve etterpå, men vi har ingen opplysninger om mistanke om noe ureglementert. Det var rett og slett en slik menneskelig feil som kan skje, sier han.

Grus

Skipets mobiltelefon var det ingen som svarte på da Fædrelandsvennen ringte onsdag kveld.

— «Vestvind» er ikke så stor at den trenger los, og skipet har vært i Mandal mange ganger før. Muligens var det en ny kaptein, ikke vet jeg. «Vestvind» kommer ganske ofte for å levere grus på Gismerøya. Den kom onsdag med et stort parti grus fra Rogaland, opplyser Olav Neset i Mandal Havn.

Han kan fortelle av «Vestvind» ligger trygt i havn på Gismerøya onsdag kveld.