SISTE FINPUSS: Prosjektgruppen hevder å ha alt klart til sin første forestilling i Kilden. Den består av Petter Hangeland, Beate Møller-Stray, Kari Nyutstumo og Inger Johanne Mæsel. Foto: Lars Hollerud
MOTSTAND: Blant de mange slagene opp gjennom årene, var kampen mot bikini. Foto: Lars Hollerud

KRISTIANSAND: — Selvfølgelig er vi spente. Det er første gang Det Dramatiske Selskab står der på egne bein i Kilden, om du ser bort fra at seks av oss var med på "De stundesløse", sier Inger Johanne Mæsel.

Og ikke nok med det.

Det er også første gang en lokal revy settes opp i Kilden, og det i hele tre kvelder til ende.

Kveldene er 17., 18. og 19. september.

Det er da kavalkaden "Fra Krag til Fellesbasaren" fremføres i Multisalen.

Kari Nyutstumo har ansvar for regien og Asbjørn Arntsen for det musikalske, på den historiske rundturen som Henrik Arnold Thaulow, morfaren til mer berømte Henrik Wergeland og Camilla Collett startet som en aristokratisk selskapsforening i 1787. ## Normale folk

— Virksomheten den gang var til de grader øremerket fiffen. Dagens vel 80 medlemmer er tilnærmet normale, en fin blanding av greie folk, poengterer Inger Johanne Mæsel, pensjonert lærer, men langt fra pensjonert amatørskuespiller.

Det er Det Dramatiske Selskab som kan takkes for bygging og drift av Kristiansands to første teatre, bare så det er nevnt.

Forestillingene i neste uke skal bokstavelig talt serveres, med Petter Hangeland og Knut Østrådal som kelnere. På menyen står blant annet retter av Vilhelm Krag og Kåre Zakariassen, noe fra egenproduserte revyer og noe fra den sagnomsuste Hvepserevyen.

— Ned med bikinien, opp med moralen. Vekk med silke og tull, fram med ull. Det er ett eksempel på hva man kan vente seg, sier Mæsel, som på direkte spørsmål vedgår følgende:

— Jeg kjenner at det nærmer seg.

— Skal den store fruktkurven på Den store fellesbasaren loddes ut?

— Den havner på nachspielet.