ÅPENT: For at hytta skulle virke så stor som mulig, har familien valgt mye åpne løsninger i begge etasjene. – Da kan vi være 15 personer i hytta uten at vi føler at vi tråkker på hverandre, forteller Maren Nybro Berg. På bildet ser man den åpne kjøkken- og stueløsningen, og trappa som fører opp til andre etasje og et av soverommene. Foto: Sara Melissa Frost
HYGGEKROK: I andre etasje har damene laget en hyggelig krok hvor man kan se ut mot vannet. – Her har vi også et hint av maritim stil, hytta ligger jo langt vannet, så det skulle bare mangle, forteller Merete Nybro Berg. Foto: Sara Melissa Frost
SKJULT: Den lille hytta ble tegnet om av arkitekt og ruver ikke i terrenget. Likevel er den blitt romslig, med plass til mange gjester. Foto: Sara Melissa Frost
ARKITEKTTEGNET: Da familien bestemte seg for å renovere hytta, ville de at den skulle bli så lys som mulig. – Vi har mange vinduer i ulike fasonger som gjør at det kommer mye sollys inn, forteller Merete Nybro Berg. Foto: Sara Melissa Frost
AVSLAPPENDE PLASS: På verandaen bak hytta er de skjermet for folk og støy. – Her kan man ligge i hengekøya å spise kirsebær eller drikke limonade, forteller Merete Nybro Berg. Foto: Sara Melissa Frost
LYSE SOVEROM: Ingen av soverommene på hytta er like, men stilen er den samme. Lyse farger og mye blomster er noe som går igjen i rommene. – Og litt maritime detaljer her og der, forteller Maren. Foto: Sara Melissa Frost
LYSE SOVEROM: Ingen av soverommene på hytta er like, men stilen er den samme. Lyse farger og mye blomster er noe som går igjen i rommene. – Og litt maritime detaljer her og der, forteller Maren. Foto: Sara Melissa Frost
LYSE SOVEROM: Ingen av soverommene på hytta er like, men stilen er den samme. Lyse farger og mye blomster er noe som går igjen i rommene. – Og litt maritime detaljer her og der, forteller Maren. Foto: Sara Melissa Frost
LYSE SOVEROM: Ingen av soverommene på hytta er like, men stilen er den samme. Lyse farger og mye blomster er noe som går igjen i rommene. – Og litt maritime detaljer her og der, forteller Maren. Foto: Sara Melissa Frost
LYST OG MARITIMT: Damene har valgt å ta vare på enkelte maritime detaljer i hytta. – Denne vesle båten synes vi passet godt inn i denne kroken, forteller Maren. Foto: Sara Melissa Frost
KJENDISHANSKER: – Disse hanskene bruker de i "Frustrerte fruer", er ikke det stilig? De måtte vi bare ha, sier Maren Nybro Berg. Foto: Sara Melissa Frost
INSPIRERT AV JOBBEN: - Det er klart vi finner mye inspirasjon på "Meretes atelier" og "Fagmøbler", hvor vi jobber. Jeg er jo omringet av interiørartikler dagen lang, forteller Maren. Foto: Sara Melissa Frost
SØTT: Familien er meget glade i å pynte med blomster, enten de er levende eller mønster på et stoff. – Blomster er det lille ekstra, mener Maren. Her står blomstene som en fin kontrast til det røde bestikket. Foto: Sara Melissa Frost

GRIMSTAD: Familien hadde ikke planer om å kjøpe hytte før Wenche fikk se prospektet til hytta på Marivold i Grimstad. Som barn tilbrakte hun mye tid på Marivold, og en eiendom til salgs langs vannet var nesten for godt til å være sant.

— Jeg la inn et bud, og senere fikk jeg telefonen om at hytta var mi. Jeg tror ikke jeg forsto det helt. Jeg ringte svigersønnen min og sa: "Vi har visst kjøpt en hytte."

Men den var i enkel stand, uten kjøkken og bad. Veggene var mørke og triste, og mye måtte gjøres. De bestemte seg for å renovere hytta, og resultatet er blitt en arkitekttegnet hytte med tretten sengeplasser.

— Her bor vi hele sommeren, og det er så hyggelig. Vi jobber alle i samme sy- og interiørbutikk i Grimstad, så vi har nokså lik smak når det kommer til interiør, sier Wenche.

Maksimal sommerfølelse

Når damene skulle innrede og velge farger til veggene, var de alle enige om at hytta måtte gi dem maksimal følelse av sommer.

— Vi har dratt det helt ut, med masse blomster og duse farger, og litt maritime detaljer her og der. Vi har også hytte på fjellet, hvor vi har mer mørke farger, så derfor følte vi at vi kunne gjøre dette til et skikkelig sommersted, forteller Merete Nybro Berg.

Med åpne planløsninger og lyse rom har de gitt hytta akkurat det sommerlige uttrykket de ønsket, som gjør at de stortrives.

— Vi kunne nok ikke hatt det like gjennomført og blomstrete hjemme, men her må det være lov. Det er jo tross alt på sommeren vi bruker denne hytta, sier Maren Nybro Berg.

Kjøkkenet fikk et nokså stort ansiktsløft etter renoveringen, og med åpen løsning var det viktig at også kjøkkenredskapene skulle stå i stil til resten av hytta. Selv valg av oppvaskhansker er bevisst.

— Disse røde hanskene bruker de faktisk i Frustrerte fruer. De er jo så søte, så de måtte vi bare ha. Interiør og møbler har så mye å si i både hytter og hus, og det er klart vi vil ha det så gjennomført som mulig når det er noe vi alle driver med til daglig, sier Merete.

Åpen dør

Med tretten sengeplasser står døra alltid åpen for større besøk, og hytta fylles ofte opp i løpet av sommeren, enten det er kurshelger og jubileumsfester, familiebursdager eller uformelle besøk.

— Det er en enorm fordel at hytta har fått en såpass god planløsning etter at vi bygget på. Rommene er godt utnyttet, og alle vinduene gjør at hytta virker romsligere. Vi føler ikke at vi går oppå hverandre, enten det er tre eller tjue personer her, forklarer Merete.

Med båt tar det bare fem minutter å komme til Marivold fra Grimstad sentrum, og det gjør at de får mye uformelle besøk gjennom sommeren, både av venner og familie.

— Det at barna våre vil ta med seg venner her og bare henge, rett og slett, betyr mye. Det er en verdi i seg selv, sier Merete.

Avslappet verandahygge

Med jobb i servicebransjen tar familien sjelden fri på sommeren, og da har hytta blitt et sted der de senker skuldrene etter lange, travle dager.

— Går man hjem etter jobb, ender det ofte med at man setter seg foran tv-en og blir der resten av kvelden. Her bruker vi heller tid sammen med hverandre, og sitter ofte og prater til sola går ned. Det gjør at vi føler at vi har ferie, selv om det nesten er årets travleste tid for oss, sier Maren.

Verandaen på forsiden av hytta ligger slik at man kan se alle båtene som kjører inn mot Marivold. Det har blitt god underholdning for damene.

— Det er jo ikke alle som er like kjent i området og som dermed har fått med seg at vannet er ganske grunt her. Så når turistene er i sitt ess og vinker til oss fra båtene, har det hendt at det har sagt pang, og så har båten satt seg fast. Heldigvis er det er 5-knopsgrense her, så det har alltid gått bra, forteller Maren.

Til tross for at hytta bare ligger et steinkast fra sjøen, blir det sjelden fisketurer og andre maritime sommeraktiviteter på damene. Det trengs ikke. For Wenche, Merete og Maren er ferie å ta det helt med ro.

— Vi er nok litt like alle sammen, veldig bedagelige. Underholdning og aktiviteter trengs ikke. Vi sitter heller på verandaen med norske jordbær fra den lokale gartneren. Og sjokolade, selvsagt. Det er sommer, avslutter Wenche.