KRISTIANSAND: Det viser ferske tall fra NAV Vest Agder.

Ifølge tall for februar 2012 er det nå 2569 arbeidsledige i Vest-Agder. Noe som tilsvarer 2,9 prosent avarbeidsstyrken. Til sammenligning er ledigheten i Norge på 2,7 prosent. Av de2569 ledige er det 952 kvinner og 1617 menn. Sammenlignet med i fjor har det vært en nedgangpå 5 prosent i ledigheten i Vest Agder.Det betyr at det er 147 færre ledige nå enn på samme tid i 2011. ## Nedgang for menn, oppgang for kvinner

— Som forventet går nå ledigheten ned, men den avtarforeløpig litt saktere hos oss i Vest-Agder enn i gjennomsnittet av landet.Ledigheten for menn går ned raskt med en nedgang på 11 prosent sammenliknet med ett år tilbake. Det er ikke samme utvikling for kvinnene der vi faktisk har enoppgang på seks prosent sammenliknet med februar 2011, sier seniorrådgiver vedNAV Vest-Agder Egil Lindekleiv i en pressemelding.

Lindekleiv forklarer dette med at ledigheten innen industrien går ned, samtidig som at de registrerer at fjoråret bød på en langt strengere vinter med høyere permitteringstallenn i år.

— Denne utviklingen gir seg sterkere utslag innen typiske mannsyrkerenn innen de typiske kvinneyrkene som f.eks butikk og salg. Ser vi påendringene fra januar 2012 og til utgangen av februar 2012, er det nedgang forbegge kjønn. Så det ser foreløpig lyst ut for arbeidsmarkedet i fylket vårt, skriver Lindekleiv i pressemeldingen.

For øyeblikket et det høyest ledighet i Åseral med 4,0 prosent. Deretter følger Kristiansandog Vennesla med 3,3 prosent ledighet. Lavest ledighet i februar 2012 finner vii Sirdal som har 0,6 prosent ledighet, fulgt av Audnedal med 1,7 prosent ogHægebostad med 1,8 prosent.

Størst etterspørsel innen helsefag

Blantde helt arbeidsledige er det de med bakgrunn innen bygg og anlegg (436),innen industri (390) og innen butikk og salgsarbeid (291) som dominerer. Deter også registrert 230 permitterte. Blant disse er det 98 personer med bakgrunn innen byggog anlegg .

Størstetterspørsel etter arbeidskraft er det til helse, pleie og omsorgsyrker (196),til reiseliv og transport (129), ingeniør og IKT-fag (80) og til undervisning(77).

NAVVest-Agder forventer at ledighet fortsetter å falle utover våren.