MANDAL: Da sies leieavtalen med tingretten i Mandal opp og alle saker vil bli flyttet til Kristiansand tingrett.

— Vi har for liten rettskapasitet i Kristiansand, samtidig som vi bruker våre to saler i Mandal ganske lite. Vi leier derfor to nye saler i Kristiansand og sier samtidig opp salene i Mandal, sier sorenskriver Yngve Svendsen til Lindesnes Avis.

Han mener at en slik flytting vil medføre at man får større rettskapasitet der man har bruk for det.

- En ulempe for oss alle

Fungerende politistasjonssjef i Mandal, Dag Helge Engeland er av en annen oppfatning.

— Dette blir en ulempe for oss alle. Jeg mener dette kommer til å bli dyrere for oss i tillegg til at det blir en mye mer tungvint løsning, sier Engeland til Lindesnes Avis.

Han peker på tiden som forsvinner i transport på å kjøre tur-retur Mandal og Kristiansand og den potensielle overtiden dette kan medføre fra politiets side.

- Lavere leiekostnader

Sorenskriveren fremholder at leiekostnadene i Kristiansand er lavere enn i Mandal, at man sparer penger på et allerede stramt domstolsbudsjett, samt at man får utnyttet de knappe dommerressursene bedre.

Engeland mener flyttingen kun gjør det lettere for dommerne og sier at flyttingen vil koste langt mer enn man blir spart for.

— Ser man helheten står jeg fortsatt på at dette kommer til å koste oss ekstra. Hvis man ser litt bredere på situasjonen og tenker miljø er dette også en uheldig situasjon. Hvis en sak blir ført i Kristiansand med eksempelvis sju vitner fra Mandal og alle kjører egen bil, kan en selv tenke hvordan det er, sier han.