VENNESLA: Store ressurser fra brannvesenet rykket ut da det ble meldt om brann i fabrikken ca. klokka 13.50 fredag ettermiddag. Politi og ambulanser kjørte også til stedet.

— Det brenner hos Norsk Wallbord i Vennesla. Vi sender en lift og en dykkerbil, sa brannmester Tor Eriksen ved Kristiansand brannvesen til Fædrelandsvennen rett etter brannalarmen gikk.

Alle ansatte er evakuert fra Huntonit-fabrikken. Foto: Odd Inge R. Uleberg

Brann i vifte

Fabrikksjef Knut Nilsen sier til Fædrelandsvennen at fabrikkens industrivernpersonell var kjapt på stedet og startet slukkingen, før det lokale brannvesenet var på plass.

— Det viser seg at vi hadde tilløp til en brann i en av våre avsugningsvifter, sier Nilsen.

- Vi hadde tilløp til en brann i en av våre avsugningsvifter, sier fabrikkdirektør Knut Nilsen. Foto: Steffen Stensersen

Fabrikksjefen sier innsatspersonellet reagerte raskt og fikk dynket vifta i vann.

— Det eneste usikre momentet nå er en støvsilo som ligger noen meter fra der det begynte å brenne. Brannvesenet vil gjerne sikre at det ikke er fare for at brannen kan blusse opp igjen, sier Nilsen.

Han opplyser at ingen personer ble skadet.

— Det er heller ingen materielle skader, bortsett fra vifta, sier han.

Ved 14.35-tiden startet brannmannskapene å pakke sammen. Ti minutter senere bekrefter fabrikkdirektøren overfor Fædrelandsvennen at brannen er slukket.

Ble evakuert

— Brannalarmen gikk og vi ringte kontrollrommet. Det var branntilløp i en vifte på taket, og alle ble evakuert. Prosedyret virket. Ingenting vi vet tyder på at det er noe alvorlig, sier Heidi Aabel som jobber ved sentralbordet, til Fædrelandsvennen.

Hun forteller videre at de ansatte gikk inn igjen da alarmen stoppet, men at de så måtte ut på nytt.

Arbeidere forteller til Fædrelandsvennens reporter på stedet at de fikk beskjed om at det brant i taket over sagavdelingen.

huntonit2.jpg Foto: Vegard Nekstad

Det er kun berørte bygninger som ble evakuert.

Huntonit-fabrikken ligger i Venneslavegen på Vikeland. Etter det Fædrelandsvennen forstår, ble røykdykkere sendt inn i bygget.