FROLAND/BYGLAND: – Nå har vi plassert ut seks jegere på strategiske plasser i Froland og Bygland. De skal jakte til det er mørkt, sier Geir Håland Moe, leder for det interkommunale skadefellingslaget i Aust-Agder.

Torsdag ga Fylkesmannen i Aust-Agder skadefellingstillatelse på én ulv i kommunene Bygland, Froland, Evje og Hornnes, Åmli og Birkenes. Men det er først og fremst de to kommunene hvor det er funnet sauekadavre denne uken at jaktlaget posterer ut.

– Vi tror det er den samme ulven som var her i fjor vinter og vår som er tilbake. Trekkrutene dens kjenner vi delvis, sier Moe.

Vanskelig jakt

Han understreker at ulvejakten er svært krevende.

– At ulven dukker opp hos en av de seks postene er jo lite sannsynlig, selv om det er det vi håper på. Vi leter etter ett individ i fem kommuner, sier jaktlederen.

På vinteren driver de vanligvis ulvejakt på sporsnøen. Det lar seg naturlig nok ikke gjøre på sommeren.

– Dessuten får nok de seks jegerne selskap av mye mygg på denne tiden av året. Det blir krevende å sitte stille, sier jaktlederen og ler.

DREPT: Denne sauen ble funnet drept på Lauvrak i Froland torsdag formiddag. Statens Naturoppsyn konkluderte med at den var drept av ulv. Foto: Kåre Fossnes

Finansiert av Fylkesmannen

Det interkommunale skadefellingslaget er finansiert av Fylkesmannen i Aust-Agder. Moe anslår at det koster cirka 1400 kroner per jegerdagsverk som legges ned for å få ulven. Det vil si at bare kveldens jakt koster i overkant av 8000 kroner.

Jaktlaget har tidligere felt to ulver i fylket. I 2004 skjøt de en ulv i Birkenes, mens det i 2011 ble felt en ulv på Mykland i Froland.

– Vi vil fortløpende vurdere fra dag til dag om og hvor vi skal ut og jakte. Det kommer an på observasjoner og funn av kadaver, sier Moe.

Fellingstillatelsen på én ulv er gitt på fjorten dager, og utløper 5. september.