KRISTIANSAND : — Vi ble kontaktet av barnevernsvakten for å bistå med psykiatrisk krisehjelp, men de to guttene har ikke ønsket å ta i mot hjelpen, sier Karl Erik Karlsen.

Han er avdelingsleder og overlege ved Sørlandet sykehus, Avdeling for barn og unges psykiske helse (ABUP).

- Viktig at de får psykiatrisk hjelp

ABUP har tett dialog med både barnevernet og med akuttambulanseteamet, og har i prinsipp ansvar for alle under 18 år. Det er ikke uvanlig at ABUP håndterer slike hendelser.

— Guttene er i kontakt med barnevernsvakta. De sitter også på kompetanse på hvordan man skal ta vare på barn og ungdom, sier Karlsen til Fædrelandsvennen.

Karlsen mener at det er viktig at guttene får psykiatrisk hjelp etter at de så sin kamerat falle nesten 20 meter ned fra boligblokk på Tangen lørdag kveld.— Det er klart at det er et stort traume å se kameraten rase ned på en slik dramatisk måte. Det er et livs sjokk som ikke går upåaktet hen. En eller annen form for bearbeidelse er ønskelig fra et psykiatrisk ståsted, men da må de være villige til det og de må ønske å snakke, sier Karlsen til Fædrelandsvennen.

Vanligvis ønsker mennesker å snakke etter å ha opplevd et traume.

— Det så vi blant annet på Utøya. Da ville nesten alle ungdommene ta i mot krisehjelp og snakke om det de hadde opplevd, opplyser Karl Erik Karlsen.

- Livstruende skadet

17-åringen som ned fra boligblokken på Tangen ligger nå i koma på Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Gutten hadde glemt nøklene sine, og ville prøve å komme seg inn i morens leilighet. Han prøvde derfor å hoppe fra en bygning til en annen via et stilas. Det klarte han ikke, og falt ned nesten 20 meter.De to kameratene ble vitner til ulykken. Begge motsatte seg å bli med politiet etter ulykken.