VALLE/KRISTIANSAND: 38-åringen fra Grimstand, som skal ha knivdrept Helge Dahle fra Valle, ble avhørt av politiet søndag formiddag. Han er siktet for forsettlig drap.

— Han samarbeider med politiet, og er innstilt på å bidra til å oppklare saken, sier hans advokat Svein Kjetil Stallemo til Fædrelandsvennen.

38-åringen sitter nå i arresten i Kristiansand.

Måtte sy flere sting

Det var natt til søndag at Helge Dahle (50) ble drept under en fest på gården Sandnes i Valle. Knivstikkingen skjedde i et partytelt. Etter det Fædrelandsvennen kjenner til skal det ha oppstått en uoverensstemmelse mellom avdøde og 38-åringen. Sistnevnte skal ha blitt sparket i hodet slik at han fikk hjernerystelse og måtte sy flere sting i hodet.

Han skal da i affekt ha tatt det første og beste han fant — en kniv - og stukket Dahle fire ganger. 50-åringen døde senere av skadene på sykehus.

Tre personer involvert

Lensmann i Valle og Bykle, Dag Hovden, bekrefter at det var en konflikt i forkant av hendelsen. En tredje person skal også ha vært involvert i konflikten,.

DREPT: Helge Dahle (50) fra Valle ble knivdrept natt til søndag. Dahle var et kjent fjes i lokalsamfunnet og bidro til flere innslag i Radio Valle. Her avbildet i radiostudio. Foto: Radio Valle

— Det har vært en eller annen form for konflikt i forkant av drapet, som involverte tre personer, avdøde, siktede og en tredje person, sier Hovden.

Han kan ikke si noe om hvem denne tredje personen er. Hovden sier det ikke er noe som tyder på at avdøde og siktede kjente hverandre.

Kniven er funnet og beslaglagt av politiet. Kriminalteknikerne har nå avsluttet arbeidet på åstedet, som regnes som kriminalteknisk oversiktlig. Fædrelandsvennen kjenner til at politiet har gjort interessante funn på åstedet som kan bidra til å oppklare hva som skjedde.

Tenker lite på seg selv

Advokat Stallemo hadde et møte med sin klient i søndag morgen og søndag kveld.

— Han husker bruddstykker av det som skjedde, og sier han er kommet i en situasjon der han tenker lite på seg selv. Han tenker på den tragiske situasjonen han har satt en annen familie og sin egen familie i, sier Stallemo.

Klienten skal rutinemessig fremstilles for lege.

Vitner problemer med husken

Eieren av gården på Sandnes, en 47-åring, var den som varslet politiet. Den drapssiktede 38-åringen ble pågrepet 100 meter fra åstedet. Ifølge lensmann Dag Hovden ble han da holdt under oppsikt av andre festdeltakere.

De fleste av deltakerne på festen hadde forlatt stedet da drapet ble begått. Tre vitner er avhørt i saken. Dag Hovden sier det er vanskelig å danne seg noe klart bilde av hva som skjedde i forkant av drapet.

— Mange vitner har problemer med husken, sier han.

Han sier dette tyder på at det ble konsumert store mengder alkohol av festdeltakerne.

— Akkurat hva som har utløst hendelsen er foreløpig uklart. Dette fremstår som en uforståelig tragedie, og vi sliter med å finne noe motiv, sier Dag Hovden til Fædrelandsvennen.

Hendelsen ble meldt til politiet klokka 03.47 natt til søndag. Den hardt skadede 50-åringen ble sendt til sykehus, men omkom senere av skadene.