LILLESAND: — Vi bruker fremdeles flere penger enn vi får inn, sier økonomisjef Marianne Tovsen til Fædrelandsvennen.

Det nylig fremlagte årsregnskapet viser at kommunen fikk et netto driftsresultat på 4,3 millioner kroner. Bruttoresultatet var imidlertid seks millioner i minus.

MINUS: Driften av Lillesand går i minus, men årsresultatet endte til slutt på 4,3 millioner i pluss. Økonomisjef Marianne Tovsen sier resultatet er omtrent som forventet. Foto: Arkiv

— Det er finanspostene som redder oss. Vi har gjort noen gode investeringer og fikk inn en del penger i utbytte fra blant annet Agder Energi. Vi har dessuten gjort det relativt greit på rentesiden, sier Tovsen.

Ifølge regnskapet brukte kommunen 4,6 millioner kroner mindre enn opprinnelig budsjettert.- Organisasjonen har brukt veldig lite penger. I høst sa vi stopp for store investeringer og ansettelser, sier Tovsen.

Årberetningen for 2012 viser at kommunen nå har 891 millioner kroner i gjeld.

— Det er veldig mye penger. Lillesand er i den heldige situasjonen at vi sitter på en del eiendom og arealer som vi kan selge, så sett i forhold til balansen er ikke gjelda problematisk. Samtidig går jo gjeldsutgiftene utover driften, så tiden fremover må vi unngå å øke gjelda, sier Tovsen.