KRISTIANSAND: 34-åringen fra Kristiansand må i fengsel etter at han kom med flere trusler mot to polititjenestemenn etter å ha blitt pågrepet i forbindelse med en slåsskamp i Kristiansand sentrum natt til lørdag 4. august i fjor.

Pågrepet etter slåsskamp

De to polititjenestemennene valgte å pågripe mannen etter slåsskampen. I Kristiansand tingrett kom det fram at de gjorde dette etter at han testet positivt på en hasj-test og var svært aggressiv.

Kristiansanderen ble så satt håndjern på og fraktet inn i en politibil. Under turen til arresten sparket 34-åringen ut pleksiglasset mellom celledelen og der politimennene satt.

"Jeg skal ta dere"

Den ene politimannen valgte så å gå bak og sette seg på 34-åringen. Da skal mannen ha kommet med flere trusler, blant annet: "Jeg skal ta dere" og "dere lever bare en gang og det skal bli kort".

I avhør på politihuset neste morgen, kom han under avhør med nye trusler mot den ene politimannen.

"En dag skal jeg skal stå og vente på ham, den dagen har jeg lyst til å sitte lenge. Jeg skal knekke hvert jævla bein i kroppen hans," sa han, ifølge dommen.

Kristiansanderen kom også med flere andre trusler om å oppsøke politimannen og angripe ham.

Følte seg sjikanert

I retten fortalte kristiansanderen at han hadde følt seg sjikanert av den ene politimannen, som hadde pågrepet ham flere ganger tidligere.

Retten fant det derimot ikke sannsynlig at politibetjenten har sjikanert 34-åringen, men at pågripelsene har sin naturlige forklaring i politiets bemanning og byens størrelse.

30 dager betinget

Retten fant det skjerpende at kristiansanderen kom med nye trusler den påfølgende dagen i avhør, etter å først ha kommet med trusler om natten.

Aktors påstand om 60 dagers fengsel, hvor 30 er betinget, ble enstemmig vedtatt av retten. Prøvetiden på dommen er to år.