FLOTT: Helge Ljones sitter i skippersetet og viser interiør. Det går i mykt italiensk skinn, og på amerikansk vis er omtrent alle stoler og bord installert med elektrisk flyttesystem.
VANNSKI: Fredrik Borøy håper pappa Salomon kjøper seg en mindre og kjappere båt, og selger Erik Hjemdal fra Grimstad Bådsenter håper han blir den som selger.
NÅR VANNET ER KALDT: Når sjøen er kald, kan vedfyrt badevann være noe. Kristian Sløgedal (f.v), Alexander Hinberg og Vegard Vabo var nok de som fikk humøret mest opp hos de tusenvis av besøkende på Kristiansand båtmesse lørdag.
FORNØYD: - Perfekt med tordenskyer i innlandet og sol i Kristiansand, sa Rune Ingebretsen i arrangementskomiteen for Kristiansand Båtmesse.

KRISTIANSAND: Marquis 420 SC er det store blikkfanget på årets messe. Den amerikanske båten med italiensk design er på 42 fot og har to 435 hesters Volvo Penta å sparke fra med.

Gjelder å smile

Til tider sto det kø for å komme inn i båtens salonger for en titt lørdag formiddag.

— Det gjelder å smile og være høflig. 99,5 prosent er her for å kikke. Man vet aldri hvem kjøperen er. Ofte er det han du ikke tror, ler Helge Ljones fra Stavanger.

Han inviterte og inviterte. 42-foteren fra USA har norgespremiere på Kristiansand båtmesse, og det er Ljones egen båt som vises fram. Oljearbeideren driver med båtimport som hobby.

Skapte humør

Av og til kan de minste bli de største. Det var Alexander Hinberg, Kristian Sløgedal og Vegard Vabo som fikk smilet fram og humøret opp hos folk. Mange lo godt da trioen kom seilende i den badestampen med vedfyring.

— Kjempegøy. Mange blir med oss ut. Vi kjører hele dagen. Artig, sa Sløgedal.

Stampen koster forresten 100.000 kroner hvis du er interessert.

Skal kjøpe

Skikkelig interessert var Salomon Borøy og sønnen Fredrik.

— Ungene blir store. Derfor skal jeg bytte ut "campingvogna", en Scan Baltic 29, i noe mindre og raskere daycruiser, sa far i huset.

Fredrik gleder seg virkelig til en fartsbåt han kan stå på vannski etter, men far og sønn var litt i tvil likevel. Skal de gå for en Yamarin 63 til 350.000 kroner eller øke til en 65 og få større kabin.

Selger Erik Hjemdal i Grimstad Bådsenter liker kunder som vil ha båt.

— Du er for tidlig til å spørre om antall salg. De fleste bruker helga på å kikke, før de bestemmer seg, forklarte han.

Det liker Rune Ingebretsen i arrangementskomiteen godt. Han skal ha inntekter på pølser, brus og is og mye annet.

— Perfekt vær med tordenbyger i innlandet og sol i byen. Da kommer folk, sa han.

50 på venteliste

Tilbake til Ljones med gliset fra "unaiten". Han har nesten 50 på liste for kjøpt, men har ikke solgt noen ennå.

— Folk over hele Norge vil ha båten. Men så skal de selge den de allerede har, og det går tregt. Men du får ikke flottere og bedre enn min, sier han og legger ut om italienske fliser på badet og seks lag klarlakk på skroget.

Borten for står en annen selger, og bortenfor der en til. De hadde visst også de aller beste båtene...