LILLESAND: – Det er fullt mulig å beholde to representanter fra Vest-Agder, men det krever at vi må jobbe beinhardt hver eneste dag fram mot valget. Det skal jeg gjøre, og det vet jeg at lokallagene i Agder vil gjøre, sier partileder Siv Jensen (Frp) til Fædrelandsvennen.

Fremskrittspartiet har ved de to siste stortingsvalgene vært det største partiet i Vest-Agder, og har Åse Michaelsen og Henning Skumsvoll som stortingsrepresentanter fra fylket. De siste meningsmålingene tyder på at Høyre kan overta ett av de to mandatene i Vest-Agder.

Først om ei drøy uke åpner Siv Jensen Frps valgkamp offisielt i Ålesund. Partilederen er overbevist om at Fremskrittspartiet kan beholde de to stortingsrepresentantene.

– Sørlandet er et viktig område for oss. Vi står sterkt og er godt likt her nede. Vi har flinke kandidater fra de to Agder-fylkene, sier Jensen.

– Nærmere forandring

Partilederen påpeker ovenfor Fædrelandsvennen at Frp, som aldri har vært i regjering, nå er nærmere enn noensinne.

– Alle sørlendingene som har stemt på oss i en årrekke, er nærmere forandringen de ønsker nå enn de noen gang har vært tidligere. Vi vil legge ned en ekstra innsats for å beholde to stortingsrepresentanter fra Vest-Agder, sier Jensen.

Hun mener mange sørlendinger ønsker et regjeringsskifte, men spår liten forandring med mindre et sterkt Frp sitter i den.

– Høyre og Arbeiderpartiet er like på flere punkter. Derfor er det viktig for oss å fremdeles være størst i Vest-Agder, og kunne stille sterkest mulig i en borgerlig regjering, sier partilederen.

Kjole eller dress

TOK IMOT: Formann Hismanshu Gulati i Fremskrittspartiet Ungdom ønsket partileder Siv Jensen velkommen til Skottevik. Foto: Kjetil Nygaard

Fredag besøkte hun Fremskrittspartiet Ungdoms sommerleir på Skottevika, hvor også Carl I. Hagen har vært tidligere denne uka.– Jeg ønsker ikke et valg hvor man skal velge om statsministeren skal gå i kjole eller dress. Jeg ønsker et valg som fører til en regjering som utgjør en forskjell og en forbedring, sa partilederen til stor applaus fra de drøyt hundre fremmøtte FpU-ungdommene.

Etter å ha fått i seg litt sørlandsk fiskesuppe gikk partilederen på talerstolen ved 14-tiden. Da var det nasjonal politikk som sto i fokus. Det meste av tiden brukte hun til å påpeke likhetene mellom Arbeiderpartiet og Høyre.

– I dette valget handler det ikke om å velge rød eller blå leir. Velgerne skal bestemme retningen for norsk politikk de neste fire år. Et stort Fremskrittsparti er den eneste måten man kan være sikre på en forandring i landets samferdsels-, eldreomsorgs— og innvandringspolitikk, sier Jensen.

Bredt samarbeid

Arne Thomassen, ordfører i Lillesand og Høyres andrekandidat i Aust-Agder, ser ikke poenget i å gå til kamp mot Fremskrittspartiet.

– Vi er mest opptatt av et bredt borgerlig samarbeid. Jeg frykter ikke at Frp skal ta over noen av våre mandater, sier ordføreren.

I dag har Høyre èn stortingsrepresentant fra Aust-Agder og èn fra Vest-Agder. Som andremann på lista i øst vil Thomassen slåss for at partiet får hele fire representanter etter høstens stortingsvalg.

– Jeg tror det kan gå med to fra hvert fylke, men jeg håper vi tar dem fra rød side og sikre ei borgerlig regjering, sier han.