LINDESNES: — Fylkestinget hadde tirsdag en såkalt underveisevaluering av ombudets stilling på dagsorden. Den viser at elev- og lærlingombudets virksomhet har fungert meget bra i den tiden den som har gått siden oppstarten, melder informasjonstjenesten for fylkeskommunen i Vest-Agder.

Helge Hovland har siden i fjor sommer vært elev- og lærlingombud i halv stilling. Nå har altså Fylkestinget valgt å følge opp et enstemmig forslag fra fylkesutvalget om at stillingen til ombudet utvides til en hel stilling fra 1. juni i år.

Mobbing

— Elev- og lærlingombudet skal arbeide på fritt og selvstendig grunnlag i forhold til ledelsen i fylkeskommunen. Ombudet har som oppgave å drive opplæring rundt bevisstheten om elevers og lærlingers rettigheter og plikter, deres medvirkning og gjennomføring av opplæringen, samt å stimulere elevrådet/elevdemokratiet, skriver informasjonstjenesten i en pressemelding.

Det presiseres at ombudet ikke skal engasjere seg i enkeltsaker, men gi nødvendig bistand slik at elever og lærlinger får avklart ulike problemstillinger med rette instans. Fylkestinget har også vedtatt at mobbing vil bli en del av ombudets arbeidsområde.