— Ordføreren har gått langt over sine fullmakter. Saken er særlig alvorlig på grunn av kommunens dårlige økonomi, sier Paul Storholt som er en av klagerne. De har bedt fylkesmannen utføre lovlighetskontroll av saken.

Sedumtaket er en folkegave fra mandalittene og bedrifter som har samlet inn vel 1,4 millioner kroner. Men i tillegg har ordfører Tore Askildsen lovet at halvparten av inntektene under åpningsseremonien 20. april også skal gå til taket. Det er beregnet til omlag 100.000 kroner.

— Det gjør han til tross for at bystyret tidligere har vedtatt at sedumtaket skulle tas ut av prosjektet for å få ned kostnadene i forbindelse med prosjektet, sier Storholt.

— Likevel, er ikke dette smålig å klage på?

— Nei, dette handler om kommunens penger. Sedumtaket er ikke et være eller ikke være for kulturhuset, og ville kommet uansett på grunn av folkeaksjonen, sier Storholt.

Ordfører Tore Askildsen sier at vedtaket om å bevilge pengene er gjort i styringsgruppa for kulturhuset, en gruppe nedsatt av bystyret. - Derfor mener jeg det er fullmakt for å gjøre et slikt vedtak, sier Askildsen.

Vedtaket om å bevilge fra åpningsinntektene ble gjort 16. januar.