MANDAL: — Vi har program nesten hver dag hele fellesferien. Vi ønsker å gjøre det enda mer spennende å feriere i egen by, i tillegg til at vi jobber for å gjøre Mandal til et spennende reisemål for turister. Sjøsanden er ikke lenger nok, turistene har økte krav, og da må vi tilrettelegge, sier Patricia Helleren, leder av Mandal handel og serviceforening.

Beste sommerby

I sommer kan Mandal blant annet tilby midtsommerfest, skolekorpsfestival, Egner-utstilling i Gamle Postgården, sommerrevy i Buen, onsdagskonserter ved Hestetroa, tirsdags- og fredagskonserter på Brygga, sommershow på Gierts Karis pass og selvfølgelig også Skalldyrfestivalen.

— I år har vi også Buen, som er en attraksjon i seg selv. Butikkene utvider åpningstidene, og vi håper at det skal yre av liv i sentrum. I fjor ble Mandal kåret til beste sommerby av kvinnebladet KK, så vi har litt å leve opp til, smiler Helleren.

Madcon

Det er Midtsommerfesten med nattåpne butikker neste fredag som markerer inngangen på sommeren. Tilfeldighetene ville det slik at Madcon har konsert i Buen samme kveld, og duoen vil bli oppfordret til å delta på Glow-dansen som skal foregå i sentrum senere på kvelden. I løpet av kvelden vil også publikum bli invitert til å delta på varierte danseoppvisninger, en suksess fra i fjor, og det blir konserter både i Amfi, Hestetroa, Buen, Torvet og Ulvsvika.

— Det blir også teater med scener hentet fra Kardemomme By, som er en forsmak på Egner-utstillingen som åpner 29. juni, sier Helleren.

Flere jubileer

Det er 11. året på rad at Midtsommerfesten arrangeres, og i år blir det flere markeringer: Mandalskameratene feirer 100-årsjubileum, det blir Egner-markering i forbindelse med 100-årsjubileet og arrangøren selv, Mandal handel og serviceforening, er 110-årsjubilant i år.