KRISTIANSAND: — Det er høysesong for lommetyverier, og det er viktig at folk er oppmerksomme på det, sier Jan Nesland, leder for Randesund politistasjon.

Politiet har lagt ut en melding på sin Facebook-side hvor de advarer mot lommetyver i Dyreparken.

Høysesong

Lommetyver opptrer ofte på steder hvor mange mennesker samles, og Dyreparken på sommerstid er et slikt sted. Nå er det høysesong i parken, og svært mange mennesker befinner seg her. I følge Nesland er det ikke noe nytt at flere blir frastjålet mobiler og andre eiendeler under besøket.

— Det er alltid en økning på sommeren. Det har også vært noen innbrudd i biler på parkeringsplassen, sier han.

Politiet vil gjøre folk oppmerksomme, slik at de passer på tingene sine.

— Siden vi la ut meldingen har det nok avtatt noe, men ofte er det også et etterslep på slike anmeldelser, forteller Nesland og fortsetter:

— Mange er på ferie her, og venter med å anmelde til de kommer hjem. Det kan være vi får en del anmeldelser i slutten av juli, begynnelsen av august.

Er i parken for å stjele

Fordi lommetyvene opererer slik at de nesten aldri blir sett, er sakene ofte svært vanskelig å løse. Det hender likevel at politiet finner tyvegods som stammer fra lommetyverier når de er på husransakelser.

— Vi har ingen mistenkte eller pågrepne, men av og til kan vi finne tyvegods når vi er på ransakelse, sier Nygård.

Han forteller at de vet at noen er i Dyreparken for å stjele fra andre.

— Man har ofte med seg mye ting og dyrt utstyr, så det er viktig å vite om det og passe på, sier han.

Pass på verdisakene

— Vi oppfordrer alltid alle til å passe på verdisakene sine, sier Per Arnstein Aamot, administrerende direktør i Dyreparken. Han sier at han ikke har fått noen spesielle tilbakemeldinger på lommetyver i sommer, men at han ikke ser bort i fra at det er mennesker med uhederlige hensikter i parken.

— Det er sånn der det er mye folk, avslutter han.