MANDAL: – Vi vil vise historien gjennom bildene, og samtidig bevare den viktige lokalhistoriske biten for ettertiden, forklarer Aage A. Wilhelmsen. Erfaringen viser at lokalhistorie slår veldig godt an. I bokform blir det dessuten godt tilgjengelig for den enkelte. Boka har fått et opplag på 1100 eksemplarer.

Sammen med Knut Lindseth serverer Wilhelmsen nå Minneboka 3 fiks ferdig. Som i de to foregående utgivelsene, er boka fullspekket med bilder fra Mandal og de omkringliggende kommunene.

Som tidligere, baserer siste bok seg på bilder som har vært publisert i lokalavisen Lindesnes. I rundt 15 år har avisen vist gamle bilder fra hele regionen, og mange lesere etterlyste bildene i bokform. Det er stort materiale å ta av, trolig rundt 4000 bilder.

Museumsbestyrer Knut Lindseth har hatt ansvaret med å kvalitetssikre bildetekstene. Minneboka 3 rommer 276 bilder fra perm til perm, og spenner fra motiver i 1870-årene og drøyt hundre år fremover i tid. Hvert bilde har sin egen historie, og er hentet fra hverdagslivet, bygninger som har forsvunnet eller klassebilder fra hele regionen.

– Mange av tekstene har vi måtte omarbeide for å få et mer tidløst preg. Innhenting av opplysninger er tidkrevende, men det er ufattelig gøy å holde på med, sier Lindseth.